Tieto bábätkovské veci využijete aj vy

NETKY.SK • 13 August 2017, 11:46 • 2 min
Tieto bábätkovské veci využijete aj vy

BRATISLAVA - Bábätkovské obdobie je preč a vám doma zostali nevyužité veci? Nevyhadzujte ich, často ich môžete využiť aj potom, čo prestanete jazdiť s kočíkom. A nielen kvôli ich šetrnému zloženiu a často aj nižšej cene.

slovakia

left justify in out

Jednorazové plienky

Podarilo sa vám potomka odplienkovať a zostal vám doma ešte zvyšok balíka? Vyrobte si chladivý vankúšik. Plienku rozstrihnite, vyškrábte absorpčný gél a potom ho vložte do plastového vrecka. Pridajte vodu, sáčok dobre uzavrite a obsah poriadne premiešajte. Potom už len stačí vložiť do mrazničky a počkať, kým sa vankúšik nevychladí. A chladivý obklad je na svete.

 

Vlhčené obrúsky

Niekto vlhčenými obrúskami odstraňuje make-up, niekomu to je ale nepríjemné a navyše to dermatológovia príliš neodporúčajú. Obrúsky však stopercentne použijete kdekoľvek vonku, keď si potrebujete očistiť ruky, prípadne i doma pri upratovaní. Budete sa diviť, ako dobre odstránia mastnotu a nečistoty v kuchyni alebo napríklad zotrú prach z poličiek.

 

obrazok

 

Rehydratačný roztok

Roztok, ktorý doplní minerály v prípade úporného detského vracania alebo hnačky, si môžete namiešať napríklad pri opici. Organizmus vďaka tomu lepšie absorbuje vodu, čo oceníte práve po prehýrenej noci.

 

Detský olej

Ako najlepšie odstrániť vodeodolný make-up? Áno, odličovadlom na báze oleja. Alebo rovno jemným detským olejčekom. Naneste ho na navlhčený vatový tampón a ten priložte na očné viečko. Po pár sekundách sa olej vsiakne do pokožky a naruší štruktúru líčidiel. Vďaka tomu ich potom ľahko zotriete.

 

Detský púder

Púder zase ocenia športovci. Ak vás trápi trenie stehien o seba alebo sa vám potia ruky pri zdvíhaní činiek, teraz už viete po čom siahnuť. Púder vsiakne pot a ešte sa budete cítiť sviežejšie.

 

obrazok

 

Vazelína

Po večernom vyčistení a nanesení hydratačného krému na tvár, ale napríklad aj na chodidllá, aplikujte ešte tenkú vrstvu vazelíny. Tým vlhkosť uzamknete v pokožke, ktorá sa tak nebude vysušovať, lúpať a bolieť.

 

Špongie pre bábätká

Špongie, ktoré ste používali pri umývaní bábätka, využijete napríklad na čistenie oblečenia. Napríklad keď sa potrebujete zbaviť škvŕn od deodorantu.

 

Detský šampón

Detské šampóny sú oveľa jemnejšie a šetrnejšie než tie pre dospelých. A preto ich môžete použiť aj na citlivé materiály. Napríklad na kožu, ktorú nimi bezchybne naleštíte. Stačí kvapnúť šampón na handričku a rozotrieť ho po vašich obľúbených topánkach alebo taške.

 

Krém na zapareniny

Potia sa vám veľa nohy? Skúste ich namasírovať detským krémom na zadoček. Zvyšok zotrite obrúskom. Krém skvele využijete napríklad aj pri odreninách po športe (bradavky odreté od trička, odreté stehná). Miesta rýchlo zahojí a ochráni.

 

Detské telové mlieko

Telové krémy a mlieka určené pre detskú pokožku skvele vyživujú kožu a navyše sú extra jemné. Využite toho, často sú navyše pomerne lacné.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies