Tieto armádne výcviky nie sú pre každého

NETKY.SK • 27 Marec 2016, 13:34 • 2 min
Tieto armádne výcviky nie sú pre každého

BRATISLAVA - Každá krajina chce byť v bezpečí a v tom jej má pomôcť aj príslušná armáda. Čím všetkým si ale musia prejsť vojaci v rôznych krajinách sveta?

slovakia

left justify in out

Výcvik pod vodou (USA - Navy SEALs)

Počas výcviku taktických jednotiek SEAL Navy sa vojaci učia nebáť sa vody v každej situácii. Zväzujú im ruky a nohy a nútia ich sa potopiť na dno bazéna a zase vyplávať na hladinu, plávať pozdĺž bazénu, bez toho aby sa dotkli dna, urobiť kotrmelec pod vodou a iné šialené veci. Cvičenie sa komplikuje tým, že inštruktori čas od času " útočia " na vojakov a snažia sa ich utopiť a tým simulujú skutočný boj.

obrazok

Horiaci kruh (Čína - Ľudová osvobodenecká armáda)
V tomto výcviku sú vojaci oblečení do obyčajnej uniformy a vyzbrojený útočnou puškou. Cieľom tejto skúšky je, že vojak musí pocítiť rovnaké emócie a adrenalín ako v skutočnom boji.

obrazok

Strielanie do hrudníka (Rusko - Ruské bezpečnosté služby)

Toto cvičenie sa vykonáva za účelom odstránenia panického strachu vojakov z postrelenia. Aj napriek prítomnosti nepriestrelnej vesty, dochádza občas k zraneniu. 

obrazok

Horúci zemiak (Čína)

Tento výcvik je zameraný na presnosť a rozvahu. Určite poznáte hru "horúci zemiak", len s tým rozdielom, že tu sa vojaci "hrajú" so skutočným granátom.

obrazok

Jazda na koni cez dym (Holandsko - Kráľovská garda)
Niekde sa pri obrane používajú aj zvieratá, napríklad kone. Preto sú vojaci v Holandsku skúšaní spolu s nimi. Jednou zo skúšok je jazda na koni cez obrovský dym, cez ktorý nie je vôbec nič vidieť.

obrazok

Plazenie po kameňoch (Thajsko - Námorná pechota)

"Cesta do raja", tak sa volá záverečná skúška výcviku v Thajsku. Na nej musia vojaci preplaziť iba pomocou trupu bez končatín vzdialenosť 50 metrov.

obrazok

Skákanie z mrakodrapov (Izrael)

Takéto školenie sa koná v antitetoristickej jednotke pre obranu Izraela. Vojaci zoskakujú z vrcholu najvyššej budovy v Tel Avive alebo zostupujú po stene.

obrazok

Balancovanie nad ohňom (Bielorusko)

V tomto cvičení nestačí iba prejsť po brvne, pod ktorým horí oheň, ale po vojakoch tiež hádžu rôzne predmety, ktorým sa musia vyhnúť, aby nespadli. Pod brvno ešte ku všetkému strieľa veliteľ.

obrazok

Pitie krvi z kobry (USA - Námorná pechota)

Námorná pechota USA pije kobriu krv a tiež trhajú sliepkam hlavy vlastnými zubami.

obrazok

Prelomenie tehiel hlavou (Čína)

Činsky vojaci sa preslávili tým, že o ich chrbáty sa lámu bambusové vetvy a o ich hlavy sa rozbíjajú tehly. 

obrazok

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies