Tiernan-Locke skúšal zvaliť doping na alkohol

NETKY.SK • 18 August 2014, 14:46 • 2 min
Tiernan-Locke skúšal zvaliť doping na alkohol

LONDÝN - Nadmernou konzumáciou alkoholu sa pokúsil britský cyklista Jonathan Tiernan-Locke vysvetliť abnormálnu hladinu hemoglobínu nameranú pri analýze jeho krvnej vzorky.

slovakia

left justify in out

Tie sa nezhodovali s údajmi v biologickom pase, čo viedlo k zastaveniu činnosti na dva roky za porušenie dopingových pravidiel.

 

Podľa Britskej antidopingovej agentúry (UKAD) vyrukoval Tiernan-Locke s historkou o "výnimočnej a extrémnej dávke alkoholu" počas noci s priateľkou na 20. septembra 2012, keď mu brali krv na test. Pred prehýrenou nocou bol vraj silno dehydrovaný. Táto interpretácia UKAD nepresvedčila, vraj dostatočne nevysvetľuje namerané hodnoty. 

 

Tiernana-Lockeho vyšetrovali od vlaňajšieho decembra, viac ako pol roka teda chýbal v súťažnom dianí. Momentálne je isté, že sa doň nevráti skôr ako 1. januára 2016. Tím Sky s ním rozviazal zmluvu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies