Tichomorským pobrežím Mexika otriaslo zemetrasenie s magnitúdou 6,4

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 06:52 • 2 min
Tichomorským pobrežím Mexika otriaslo zemetrasenie s magnitúdou 6,4

ACAPULCO - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo v noci nadnes južnú časť tichomorského pobrežia Mexika, hlavné mesto a niekoľko vnútrozemských mexických štátov. Vydesení ľudia vybiehali do prívalového dažďa, ktorý je na toto obdobie nezvyčajný, uviedla agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo 15 kilometrov na sever od metropoly štátu Guerrero, Tecpán de Galeana, v hĺbke 23 kilometrov, informoval Americký geofyzikálny inštitút (USGS). Cítili ho aj v 277 kilometrov vzdialenom Mexico City, kde zamestnanci vybiehali z výškových úradov do ulíc.

 

Žiadne správy nehovoria o zranených, ale objavili sa správy o škodách blízko epicentra. Zrútil sa 30-metrový úsek diaľničného mosta, ktorý opravovali po jesenných záplavách a aprílovom zemetrasení v tejto oblasti.

 

Guvernér štátu Guerrero, Angel Aguirre povedal, že v Zijuataneju sa zrútili tri domy a 17 ďalších je po otrasoch nestabilných. Na diaľniciach, vrátane tej, ktorá spája Acapulco s Mexico City, došlo k zosuvom pôdy.

 

Epicentrum terajších otrasov bolo iba 66 kilometrov od epicentra zemetrasenia z 18. apríla s magnitúdou 7,2, ktoré otriaslo centrálnou a južnou časťou Mexika. Podľa vyjadrenia USGS išlo dnes o následný otras po aprílovom zemetrasení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona