Tichomorský ostrov Vanuatu zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 3 Apríl 2016, 12:38 • 2 min
Tichomorský ostrov Vanuatu zasiahlo silné zemetrasenie

WELLINGTON - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,9 postihlo dnes ostrovný štát Vanuatu v južnom Tichomorí.

slovakia

left justify in out

Nebolo však vydané varovanie pred prívalovými vlnami cunami a neboli hlásené ani nijaké zranenia či materiálne škody, informuje agentúra AP.

 

Podľa americkej geologickej služby USGS zemetrasenie zasiahlo oblasť 81 kilometrov severne od mesta Port Olry a 407 kilometrov severne od vanuatského hlavného mesta Port Vila. Epicentrum ležalo v hĺbke 35 kilometrov.

 

Tichomorské stredisko varovania pred cunami nevydalo upozornenie, pretože nebezpečenstvo prívalových vĺn podľa neho pominulo niekoľko desiatok minút po otrasoch a cunami je už nepravdepodobné.

 

Ostrovné Vanuatu leží v oblasti tzv. tichomorského ohnivého kruhu - pásme charakteristickom častou vulkanickou činnosťou a zemetraseniami. Často ho zasahujú aj cyklóny a akademická inštitúcia Univerzita OSN (UNU) ho z hľadiska prírodných katastrof vyhodnocuje ako najrizikovejšiu krajinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies