Tichomorské pobrežie Mexika sa pripravuje na príchod hurikánu Patricia

NETKY.SK • 22 Október 2015, 18:41 • 2 min
Tichomorské pobrežie Mexika sa pripravuje na príchod hurikánu Patricia

MEXIKO - K tichomorskému pobrežiu Mexika sa blíži hurikán Patricia.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že na pevninu vstúpi v blízkosti obľúbenej turistickej destinácie Puerto Vallarta. Prípravy na jeho príchod robí niekoľko mexických štátov, informovala dnes agentúra DPA.

 

Napríklad v štáte Guerrero zrušili dnes vyučovanie v školách.

 

Podľa Národného centra pre hurikány (NHC) v americkom Miami hurikán Patricia "rýchlo naberá na sile". Dnes ho sprevádzal vietor, ktorý pri nárazoch dosahoval rýchlosť 150 kilometrov za hodinu a viac. Na Saffirovej-Simpsonovej stupnici dosiahol úroveň hurikánu najnižšej, prvej kategórie z piatich.

Hurikán sa dnes nachádzal približne 375 kilometrov od mexického prístavu Lázaro Cárdenas a postupoval západným smerom rýchlosťou 28 km/h.

Očakáva sa, že prinesie intenzívny dážď, v niektorých oblastiach preto hrozia záplavy a zosuvy pôdy. Civilná ochrana uviedla, že pre riziko zosuvov už evakuovali niekoľko ľudí v meste Chilpancingo v štáte Guerrero.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies