Tibor Gašpar zostáva naďalej vo väzbe

NETKY.SK • 21 September 2021, 18:54 • 2 min
Tibor Gašpar zostáva naďalej vo väzbe

BRATISLAVA - Senát Najvyššieho súdu (NS) SR rozhodol, že pre 3 obvinených z kauzy Očistec naďalej trvá dôvod kolúznej väzby.

slovakia

left justify in out

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší dvaja obvinení v kauze OčistecRóbert K. a Milan M., zostávajú naďalej vo väzbe. Senát Najvyššieho súdu (NS) SR rozhodol na utorkovom neverejnom zasadnutí, že dôvod kolúznej väzby u obvinených naďalej trvá. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

 

Prečítajte si tiež: Tibor Gašpar a ďalší štyria obvinení v kauze Očistec zostávajú vo väzbe

 

"Senát 3T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí v trestnej veci PaedDr. Tibora G., Mgr. Róberta K. a Mgr. Milana M. čiastočne vyhovel sťažnostiam obvinených v zmysle zúženia rozsahu väzobných dôvodov s tým, že bol u obvinených vypustený dôvod preventívnej väzby," uviedla Važanová. Senát súčasne rozhodol, že dôvod kolúznej väzby u obvinených naďalej trvá.

 

Tibora Gašpara a ďalších policajných exfunkcionárov zadržali v rámci vlaňajšej policajnej akcie Očistec. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie. Vo väzbe sú preto, aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona