VIDEO Tibor Gašpar zatiaľ ostáva vo funkcii policajného prezidenta

NETKY.SK • 17 Apríl 2018, 10:26 • 2 min
VIDEO Tibor Gašpar zatiaľ ostáva vo funkcii policajného prezidenta

BRATISLAVA - Tibor Gašpar zatiaľ z funkcie policajného prezidenta neodstupuje.

slovakia

left justify in out

Oznámil to na tlačovej konferencii s tým, že je profesionál, nepolitik a zodpovednosť za jeho pôsobenie musí zobrať do rúk minister vnútra. Ak ho požiada, aby odišiel, urobí to.

 

Ako uviedol, Tomáš Drucker mu povedal, že rozhodnúť sa musí sám, nakoľko má dostatok skúseností. Policajný prezident to však odmieta, pretože ide o politické rozhodnutie, na ktoré on sám nie je kompetentný. Zároveň si myslí, že je tu veľká skupina ľudí, ktorí sú s jeho prácou spokojní. Odchod by bol podľa neho krokom, ktorý by sa dal vnímať ako zbabelosť.

 

Policajný prezident odmietol, že by polarizoval spoločnosť. „Ak niekto polarizuje spoločnosť prostredníctvom mojej osoby, tak to nie som ja,“ uviedol Gašpar.

 

Pripomenul, že do Policajného zboru vstúpil už v roku 1993. Za šéfa vtedajšieho Úradu boja proti korupcii ho v roku 2005 ustanovil minister vnútra za KDH, túto funkciu zastával aj za ministra z vtedajšej SDKÚ-DS a policajným prezidentom sa stal za ministra Roberta Kaliňáka (Smer-SD).

 

Poďakoval odchádzajúcemu ministrovi Druckerovi a premiérovi Pellegrinimu, že jeho prácu ocenili.

 

Podľa Gašpara je potrebné čím skôr prijať zákon na voľbu nového policajného prezidenta, podľa ktorého sa on už nezúčastní.

 

Tiež tvrdí, že dobré výsledky nedosahuje sám, ide o kooperáciu mnohých ďalších ľudí. Odvolávať krajských riaditeľov môže len na základe jasných zdôvodnení konkrétnych zlyhaní. Riadiť 25- tisíc ľudí nie je jednoduché. Keby ale cítil, že pochybil, určite by sa pre odstúpenie rozhodol dobrovoľne.

 

Viackrát zdôraznil, že nie je politik, ale policajt a profesionál a mrzí ho, že sa v rámci kritiky jeho osoby útočí aj na výsledky polície. "Nerozhodujú argumenty a zdravý rozum, hrá sa na emócie," uviedol s tým, že potrebu obhajovať sa cíti práve s ohľadom na 23-tisíc policajtov a ich prácu.Pripomenul, že po jeho nástupe do funkcie v roku 2012 bola napríklad založená Národná kriminálna agentúra. Tá podľa Gašpara do dnešných dní rozložila 199 organizovaných skupín, 31 zločineckých skupín a obvinila 5 264 páchateľov. Takisto zdôraznil prácu polície napríklad pri migračnej kríze alebo predsedníctve SR v Rade EÚ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies