Tibor Gašpar a ďalší štyria obvinení v kauze Očistec zostávajú vo väzbe

NETKY.SK • 3 September 2021, 07:09 • 2 min
Tibor Gašpar a ďalší štyria obvinení v kauze Očistec zostávajú vo väzbe

BRATISLAVA/ BANSKÁ BYSTRICA - Špecializovaný trestný súd rozhodol vo štvrtok o väzbe Tibora Gašpara.

slovakia

left justify in out

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší štyria obvinení z kauzy Očistec zostávajú aj naďalej vo väzbeSudca pre prípravné konanie rozhodoval, či sa bude väzobná vec posudzovať podľa pôvodného znenia Trestného poriadku. "Viem potvrdiť ponechanie obvinených vo väzbe podľa staršieho znenia zákona a tiež, že v rozhodovaní o žiadosti obvineného Róberta K. o prepustenie z väzby súd zamietol jeho žiadosť," spresnila hovorkyňa ŠTS Katarína Bednáriková.

 

Prečítajte si: Tibor Gašpar zostáva naďalej vo väzbe! Najvyšší súd SR zamietol jeho žiadosť o prepustenie

 

Sudca mu zároveň nenahradil väzbu písomným sľubom a ani dohľadom probačného a mediačného úradníka. "Rozhodnutie nie je právoplatné, Róbert K. voči nej podal sťažnosť," doplnila Bednáriková.

 

Prečítajte si: Robert Kaliňák dnes vypovedal na NAKA. Tvrdí, že policajti z kauzy Očistec sú stíhaní nezákonne

 

Tibor Gašpar a ďalší policajní exfunkcionári boli zadržaní v rámci vlaňajšej policajnej akcie Očistec. V prípade padli obvinenia pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a pre zločin korupcie. Vo väzbe sú preto, aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies