AKTUALIZÁCIA: Tibor Gašpar a bývalé špičky polície prepustia na slobodu!

NETKY.SK • 4 November 2021, 12:44 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Tibor Gašpar a bývalé špičky polície prepustia na slobodu!

BRATISLAVA - Senát Najvyššieho súdu sa stotožnil s rozhodnutím sudcu Špecializovaného trestného súdu, že už neexistujú dôvody stíhať bývalé vedenie polície väzobne.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 4. novembra 14:00

 

Bývalému policajnému prezidentovi Tiborovi Gašparovi a ďalším obvineným v kauze Očistec nepredĺžili väzbu, skončí sa 5. novembra. Najvyšší súd (NS) SR vo štvrtok potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu a zamietol ako nedôvodnú sťažnosť prokurátora. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

 

 

img

 

Senát 5T Najvyššieho súdu v zložení JUDr. Peter Hatala, JUDr. Martin Bargel a JUDr. Peter Štift na neverejnom zasadnutí (4. 11. 2021) zamietol ako nedôvodnú sťažnosť prokurátora ÚŠP GP SR vo veci obvineného PaedDr. Tibora G. a spol. podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu z 26. 10. 2021, ktorým bolo okrem iného rozhodnuté aj o zamietnutí návrhu prokurátora na predĺženie lehoty väzby u obvinených PaedDr. Tibora G., Mgr. Róberta K., JUDr. Petra H., Mgr. Mariána Z. a Mgr. Milana M. stíhaných pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny podľa § 296 Tr. zák. a iné. Senát dospel k záveru, že napadnuté rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu je vydané v súlade so zákonom a nezistil u obvinených zákonné dôvody na predĺženie lehoty väzby, ktorá im končí 5. novembra 2021,“ povedala Važanová.  

Súvisiaci článok: Tibor Gašpar zostáva naďalej vo väzbe

 

Väzba sa skončí okrem Tibora Gašpara aj pre Róberta Krajmera, Petra Hraška, Mariána Zetocha a Milana Mihálika stíhaných pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iné.

 

Bývalý policajný prezident a ďalší niekdajší vysokopostavení policajní funkcionári boli zadržaní v rámci minuloročnej akcie Národnej kriminálnej agentúry Očistec. Dôvodom väzby bolo, aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.

 

img

 

Ako pripomína portál Aktuality.sk, bývalá špička polície sa podľa vyšetrovateľov stala súčasťou organizovanej skupiny, ktorá mala svoju moc zneužívať v prospech oligarchov či politikov. Na jej čele mal stáť obvinený nitriansky oligarcha Norbert Bödör. Ten je obžalovaný aj v kauze Dobytkár.

 

Práve jemu sa mal zodpovedať exprezident polície Gašpar. Na nižšom stupni podľa hierargie mali byť ostatní obvinení. V kauze figuruje aj bývalý riaditeľ finančnej jednotky NAKA Bernard Slobodník, exšéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó a bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik

 

Mohlo by vás zaujímať: Kde zmizol Tibor Gašpar? Nachádza sa na tom istom mieste ako bol umiestnený zosnulý Milan Lučanský

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies