ThyssenKrupp si novými kapacitami poisťuje svoju budúcnosť

NETKY.SK • 27 December 2010, 09:37 • 2 min
ThyssenKrupp si novými kapacitami poisťuje svoju budúcnosť

ThyssenKrupp si novými kapacitami poisťuje svoju budúcnosť

slovakia

left justify in out

ThyssenKrupp, najväčší nemecký oceliarsky koncern, tento rok uviedol do prevádzky dve nové kapacity v divízii Steel Americas. Sprevádzkované oceliarne v Brazílii a v Spojených štátoch majú priviesť divíziu na západnom brehu Atlantiku k zisku už v hospodárskom roku 2012/2013. Uviedol to člen správnej rady koncernu Edwin Eichler v Brazílii, kde sa v Santa Cruz zúčastnil v pondelok (20. 12.) na sprevádzkovaní druhej vysokej pece. Prvú pec uviedli do prevádzky pred piatimi mesiacmi.
      ThyssenKrupp v hospodárskom roku 2009/2010, ktorý sa mu skončil 30. septembra, na produkcii ocele v Steel Americas pred odvedením daní prerobil 320 miliónov eur. Trochu lepším, ale rovnako stratovým, by mal byť aj bežný hospodársky rok. Na nové kapacity už majú takmer plné personálne obsadenie, ale nábehová krivka výroby je pozvoľná. Koncern začal tento mesiac spracúvať ingoty aj v novej kapacite v Calverte (štáte Alabama).
      ThyssenKrupp investoval v Brazílii do projektu s domácim partnerom, železnorudnou baňou Vale, 5,2 miliardy eur. Ročne bude produkovať päť miliónov ton surovej ocele. V nehostinnom prostredí neďaleko Rio de Janeiro vyrástol komplex s dvoma vysokými pecami, kyslíkovou oceliarňou, dvoma kontinuálnymi zlievarňami, koksovňou, elektrárňou a prístavom. Asi dva milióny tom ocele sa budú dovážať na dopracovanie do Nemecka; zvyšok pôjde do Calvertu, kde boli postavené valcovacie linky za horúca i studena a linky na povrchovú úpravu plechov. Steel Americas sa sústredí na výrobu vysoko kvalitnej uhlíkovej ocele. V Calverte sa po skúšobnej prevádzke od 10. decembra oficiálne valcujú plechy vhodné najmä pre automobilový priemysel.
      Produkcia ocele na svete dosiahne tento rok 1,4 miliardy ton. Z nich bude 200 až 250 miliónov ton vysoko. ThyssenKrupp sa bude čoraz viac orientovať na produkciu najkvalitnejšej ocele. Podľa Eichlera sa firma nebojí konkurencie. Predpokladá, že v nej obstojí, lebo svoju činnosť založila na kvalite produkcie, náskoku v inovácii a poklese výrobných nákladov.  Oba projekty, ktoré sa po určitom zdržaní zavinenom krízou podarilo doviesť do konca, sú príspevkom k zabezpečeniu budúcnosti koncernu ThyssenKrupp.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies