Thurman aj Khan si brúsia zuby na Mayweathera

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 14:37 • 2 min
Thurman aj Khan si brúsia zuby na Mayweathera

LAS VEGAS - Floyd Mayweather v septembri (pravdepodobne 12. 9., pozn.) tohto kalendárneho roka odboxuje posledný súboj šesťzápasového kontraktu s televíznymi spoločnosťami CBS Sports a Showtime.

slovakia

left justify in out

S 38-ročným Američanom sú spojené najväčšie zárobky tohto odvetvia, niet teda divu, že pri "Moneym" by sa chceli zviezť viacerí pästiari. Ako prvý sa ozval jeho o dvanásť rokov mladší krajan Keith Thurman. Ten je regulárnym šampiónom organizácie WBA vo welterovej hmotnostnej kategórii, Mayweather vlastní titul tejto verzie s prívlastkom "Super".

 

"Je mi jedno, či ma Floyd zdolá. Chcem bojovať s najlepšími. Som nebezpečný a väčší aj pohyblivejší než Pacquiao. Môj duel s Mayweatherom by bol excelentný," myslí si Keith Thurman. Už dlhý čas chce nezdolaného kráľa naprieč hmotnostnými kategóriami vyzvať 28-ročný Angličan Amir Khan. Jeho tréningový kemp by však ovplyvnilo vierovyznanie. "Ramadán je tento rok o niečo skôr, poskytlo by mi to dostatok času na prípravu," objasnil podľa špecializovaného portálu Bad Left Hook Amir Khan, na ktorého 29. mája v Brooklyne čaká domáci Chris Algieri. 

 

Hoci Floydov sobotňajší neúspešný oponent Manny Pacquiao bude po operácii zraneného pravého ramena mimo akcie možno až rok, britský promotér Eddie Hearn si už predstavuje, ako proti nemu do ringu postaví svoje eso Kella Brooka. Dvadsaťdeväťročný Angličan je držiteľom opasku organizácie IBF vo welterovej váhe - jediného významného v tejto divízii, ktorý nepatrí Mayweatherovi. 

 

"Musíme si počkať, ako pôjde Pacquiaova rekonvalescencia. Rozprával som sa s jeho promotérom Bobom Arumom a súboj s Kellom Brookom je na obzore," povedal Eddie Hearn pre Daily Mail. Rodák zo Sheffieldu Brook bol v pondelok v miestnom divadle Crucible prítomný pri odovzdávaní trofeje novému majstrovi sveta v snookeri Stuartovi Binghamovi, 30. mája bude v londýnskej O2 Arene obhajovať opasok IBF proti krajanovi Frankiemu Gavinovi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies