Thomas Puskailer zverejnil skladbu Mier našim hriechom

NETKY.SK • 25 Október 2019, 13:03 • 2 min
Thomas Puskailer zverejnil skladbu Mier našim hriechom

BRATISLAVA - Slovenský spevák holandského pôvodu Thomas Puskailer zverejnil skladbu Mier našim hriechom. Novinka, ku ktorej ponúkol aj videoklip, je jeho výzvou na ochranu životného prostredia.

slovakia

left justify in out

„Inšpiráciu som hľadal v živote a v momentálnom stave našej planéty. Robím hudbu a aj moju ekologickú osvetu a vidím, že to ľudí inšpiruje. Túto skladbu som mal napísanú už dlhšie, lebo intenzívne vnímam, čo sa deje s našou planétou. Skladba je o odpustení, vinu na súčasnom stave životného prostredia má celá spoločnosť. Nemôžeme sa jeden na druhého hnevať. Musíme si navzájom odpustiť. Len tak veci napravíme a pocítime zmierenie. Malé činy vedú k veľkým. Každý osobne či na Slovensku alebo na celom svete sa môže pričiniť o zmenu. Zmena sa začína v každom z nás, začnime od seba,“ vyjadril sa Puskailer.

 



Spevák si napísal hudbu aj text skladby. Anglický text následne do slovenčiny pretextoval Martin Sarvaš. Pod produkciu sa podpísal Luboš Brtáň, ktorý si v piesni zahral aj na gitare a s Puskailerom spolupracoval na jeho slovenských skladbách Čakám na zázrak a Kapučíno. O perkusie sa postaral David Juraj Raši, basgitaru má na konte Martin Kapusník.

Skladbu predstavil Puskailer aj s videoklipom, o ktorý sa, ako pri predošlých klipoch, postarali tvorcovia zo spoločnosti MOOVI. Na scenári, réžii a strihu sa podieľal Jakub Krška a za kameru sa postavili Šimon Klačko a Matej Andraško. Klip nakrúcali dva dni na viacerých miestach na Slovensku. „Tentokrát vybral režisér miesta, ktoré sú poznačené kalamitou alebo rozsiahlou ťažbou dreva. Sami sme boli prekvapení, kde všade a v akých množstvách sa rúbe. Nakrúcali sme na Smrekovici a to aj večer a na miestach, kde sa pohybujú medvede! Točili sme aj v Liptovskej Lužnej a v Dúbrave, ktorá je charakteristická mnohými lesnými potôčikmi,“ prezradil spevák.

 

img
 

„V klipe účinkujú dobré a zlé skutky. Ja, ako dlhoročný ekoaktivista, reprezentujem tie nasledovaniahodné. Pomáhajú mi dobrí ľudia a dobrovoľníci z organizácií Greenpeace a WWF. Zlé činy sú zas reprezentované mohutným odlesňovaním, plastovým odpadom, znečisteným vzduchom a podobne. Nechceli sme na nikoho ukazovať prstom, preto sú obrazy v klipe viac abstraktné. Cieľom je zamyslieť sa. Chcel som v klipe ukázať aj to, ako bojujú ľudia s problémami vo svete. Tak sme to spojili. Má to väčší rozmer aj dosah. Je to aj návod, ako pomôcť v lokálnom prostredí,“ priblížil počin Puskailer. Pri jeho tvorbe sa spojil aj s organizáciou Greenpeace a Svetovým fondom na ochranu prírody (WWF), ktoré mu udelili súhlas na svoj videomateriál. „Greenpeace má vlastnú videobanku, z ktorej sa môžu videá po súhlase sťahovať a WWF nám poslal priamo niekoľko videí. Z nich sme si už potom vyberali, čo sa nám do klipu hodí. Zmyslom celého snaženia sa je ukázať, že malé činy vedú k veľkým. Že každý na celom svete sa môže pričiniť o zmenu. Ide to aj na Slovensku a ide to aj v zahraničí. Záver klipu má symbolizovať hľadanie ľudí, ktorí sú pre túto zmenu ochotní niečo spraviť. Keď sa za mnou v tme postupne rozsvietia viaceré svetielka, symbolizuje to nádej v dobrých ľudí, ktorým záleží na životnom prostredí. A nie je ich málo,“ dodal.

 

img

Puskailer v súčasnosti pracuje so spomínanými Sarvašom a Brtáňom na novom albume, ktorý bude jeho prvý v slovenčine. Zároveň cestuje po Slovensku so svojím Eco Energy Tour a moderuje v televízii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies