Thomas Puskailer sa na jar takmer nezastaví

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 13:18 • 2 min
Thomas Puskailer sa na jar takmer nezastaví

BRATISLAVA - Slovenský spevák holandského pôvodu Thomas Puskailer má od začiatku apríla plné ruky práce. Okrem rozbehnutých projektov Slovak Showbiz For Beginners, Eco tour a muzikálu Boyband, v ktorom účinkuje na Novej scéne, pokrstil pred pár dňami i svoj druhý album Live For The Moment a deň na to odštartoval unplugged turné po Slovensku s gitaristom Andrejom Urbanským.

slovakia

left justify in out

Live For The Moment je podľa jeho slov prevažne tanečný. „Je tam spolu desať skladieb, z čoho osem je tanečných. Dance music teraz vo svete veľmi beží, robí ju veľa interpretov, je to žánrová elektronická hudba, ktorá sa veľmi príjemne počúva, nie je agresívna a má takú zvláštnu iskru. Som veľmi rád, že vznikol práve takýto album. Myslím, že aj môj hlas je do tej hudby veľmi pekne položený, nemusím kričať, pracujem skôr s jemnými tónmi. Mám rád takú hudbu,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Jednu skladbu na album nahral dokonca dvakrát - raz v anglickej, raz v slovenskej verzii. „Ku skladbe Live For Love sme vytvorili aj slovenskú verziu, tá sa volá Chýba Nám a text k nej napísal Martin Madej. Je to vôbec prvá slovenská skladba, ktorú spievam a je to o tom, že nám všetkým niekedy chýba láska, treba žiť pre lásku. Rozhodol som sa, že z nej spravím aj svoj nový singel, čoskoro k nej budeme točiť klip. Ak bude mať pozitívnu odozvu, možno začnem viac skladať aj po slovensky,“ prezradil Puskailer, ktorého album skrýva podľa jeho slov ešte jedno prekvapenie. „Je ním posledná akustická skladba Not One Day More, ktorú som napísal pre Unicef ako reakciu na utečeneckú krízu. Tým, že je akustická, zároveň zapadá do konceptu začatého turné, čo ma veľmi teší, pretože stále ide o aktuálnu tému,“ uviedol spevák.

 

Akustické skladby sú podľa neho samé o sebe veľmi príjemné na posluch. „Ja som mal vždy veľmi rád akustické koncerty, preto som sa vlastne rozhodol urobiť čisto akustické turné, na ktoré sme vyrazili len s gitaristom Andrejom Urbanským. Akustická gitara dokáže počas koncertu vydať veľa rôznych zvukov, pri ktorých zas vynikne môj hlas úplne inak. Je to taký balzam na dušu. Možno z toho vznikne aj nejaký unplugged album - uvidíme, ešte nad tým nerozmýšľam. Zatiaľ len vnímam, že ľudí tie koncerty bavia,“ poznamenal Puskailer, ktorého môžu v rámci akustického turné fanúšikovia a fanúšičky počuť ešte koncom mája v Topoľčanoch a Prievidzi a začiatkom júna v Nitre, Trnave a Banskej Štiavnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies