Thomas de Maiziere vyzval na uzšiu bezpečnostnú spoluprácu so zahraničím

NETKY.SK • 2 Január 2016, 16:15 • 2 min
Thomas de Maiziere vyzval na uzšiu bezpečnostnú spoluprácu so zahraničím

BERLÍN/MNÍCHOV - Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere dnes uviedol, že je potrebná užšia spolupráca so zahraničnými bezpečnostnými službami po tom, ako silvestrovský poplach v Mníchove zdôraznil obavy z útoku v Nemecku. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Polícia v bavorskej metropole 31. decembra niekoľko hodín pred polnocou uzavrela dve železničné stanice po informácii, že militanti z Iraku a Sýrie tam plánujú útoky. Stanice neskôr znova otvorili a polícia uviedla, že nevie, či podozriví, na ktorých ich upozornili, vôbec existujú alebo kde by mohli byť.

 

"V budúcnosti bude ešte viac než doposiaľ záležať na tom, aby sme úzko spolupracovali s bezpečnostnými orgánmi iných krajín a vymieňali si informácie," povedal de Maiziere pre denník Bild. "Aj v novom roku ostáva situácia veľmi vážna," upozornil.

 

Nemecké médiá uviedli, že úrady dostali od spravodajskej služby spriatelenej krajiny, pravdepodobne Francúzska, tip s menami piatich až siedmich islamistických militantov údajne plánujúcich koordinované útoky v Mníchove.

Hovorca mníchovskej polície dnes povedal, že opis údajných útočníkov zahŕňal viacero "bežných arabských mien", ktoré však mohli byť falošné, uviedla agentúra AP.

 

Polícia podľa hovorcu naďalej ponecháva v uliciach mesta 100 až 200 dodatočných príslušníkov a aj keď nové poznatky v prípade nezískala, pátranie pokračuje a prebieha tiež vyhodnocovanie informácií od obyvateľstva. Situácia v Mníchove však bola dnes "pokojná", dodal hovorca podľa agentúry DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies