Thomas Bach: Ukrajina zrušila zákaz cestovať do Ruska športovcom po rokovaniach s MOV

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 18:57 • 2 min
Thomas Bach: Ukrajina zrušila zákaz cestovať do Ruska športovcom po rokovaniach s MOV

LAUSANNE - Šéf MOV zdôraznil, že Výbor už dostal od ukrajinských orgánov oficiálne potvrdenie, že zákaz už neplatí. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Medzinárodný olimpijský výbor (MOV) presvedčil ukrajinské úrady, aby zrušili zákaz pre svojich športovcov zúčastniť sa súťaží na území Ruska. O tom na tlačovej konferencii vyhlásil prezident MOV Thomas Bach.
     

"Ukrajinský minister športu zakázal svojim športovcom zúčastniť sa na súťažiach v Rusku. Ale po rokovaniach s MOV toto rozhodnutie bolo zmenené a Ukrajinci budú môcť sa zúčastniť súťaží v Ruskej federácii. Už sme dostali oficiálne potvrdenie od úradov krajiny, že zákaz je zrušený," povedal Bach. 
   

V marci minister mládeže a športu Ukrajiny Igor Zhdanov, podpísal dekrét, podľa ktorého sa ukrajinskí športovci nebudú zúčastňovať na súťažiach, ktoré sa konajú na území Ruskej federácie. Zákaz účasti v štartovacích a tréningových táboroch na území Ruska sa týkal všetkých členov národných tímov Ukrajiny. Zároveň aj všetkým športovým federáciám sa odporúča, aby sa zdržali účasti na všetkých súťažiach, ktoré sa budú konať na území Ruska.
     

Podľa nového uznesenia z 11. apríla tohto roka táto vyhláška stratila svoju silu. Namiesto toho, Ministerstvo mládeže a športu Ukrajiny zakázalo financovanie školiacich táborov športovcov zúčastňujúcich sa na súťažiach, ktoré sa konajú na území Ruska. Športovým federáciám sa aj napriek tomu odporúča zdržať sa účasti na turnajoch v Ruskej federácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies