Thomas Bach: Keď dostaneme podnet, dôkladne zvážime, či je v súlade s pravidlami

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 18:05 • 2 min
Thomas Bach: Keď dostaneme podnet, dôkladne zvážime, či je v súlade s pravidlami

BERLÍN - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) nemôže rozhodnúť o prípadnej účasti bežkyne atlétky Julije Stepanovovej v Riu de Janeiro, kým nedostane žiadosť od Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF). Informáciu priniesla agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Za prípad je v prvom slede zodpovedná atletická organizácia. "Keď dostaneme podnet, dôkladne zvážime, či je v súlade s pravidlami," vysvetlil prezident MOV Thomas Bach. Práve Stepanovovej svedectvo o systematickom dopingu v dokumente nemeckej ARD v decembri 2014 viedlo k dištancu ruských atlétov. IAAF v piatok potvrdila zákaz ich štartu na OH, keďže krajina stále neobnovila dôveru v jej antidopingový systém.

 

Suspendovanie väčšieho počtu športovcov z jedného štátu je bezprecedentný krok, ale naskytla sa možnosť výnimky pre jednotlivcov, ktorí preukážu svoj čistý dopingový štít. Podľa IAAF by každý, kto prispel v boji proti užívaniu zakázaných látok, mal požiadať o povolenie súťažiť v Brazílii. "Stepanovovej vyhliadky sú pozitívne," podotkla federácia.

 

Bach vyhlásil, že MOV pristúpi k verdiktu nezávisle od národných záujmov: "Ruská ani žiadna iná vláda rovnako ako v ostatných záležitostiach nezasiahnu do procesu."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona