Thicke na súde bojuje za Blurred Lines proti rodine Marvina Gayea

NETKY.SK • 17 August 2013, 18:28 • 2 min
Thicke na súde bojuje za Blurred Lines proti rodine Marvina Gayea

USA - Spevák spolu s ďalšími autormi skladby odmieta obvinenia z plagiátorstva.

slovakia

left justify in out

Americký spevák Robin Thicke sa spolu s rapperom T.I. a spevákom Pharrellom Williamsom obrátil na súd, aby reagoval na obvinenia rodiny Marvina Gayea. Tá tvrdí, že trojica pri písaní hitu kopírovala hit zosnulého speváka Got to Give it Up a ďalšie skladby formácie Funkadelic. To Thicke aj jeho kolegovia odmietajú. Gayeova rodina a spoločnosť Bridgeport Music, ktorá vlastní niekoľko piesní Funkadelic, od nich žiadajú finančné odškodnenie. "Navrhovatelia, ktorí k Marvinovi Gayeovi, Funkadelic a ich hudobnému odkazu prechovávajú nesmiernu úctu a obdiv, s nechuťou odovzdávajú tieto súdne dokumenty," napísali. "Odporcovia si privlastňujú celý žáner, nie špecifickú skladbu. Navrhovatelia vytvorili hit bez toho, aby niekoho kopírovali. To, že pripomína nejaký 'zvuk', nie je porušením autorských práv. Pri skladaní Blurred Lines bolo naším cieľom pripomenúť istú éru," dodali. Takto chcú zabrániť tomu, aby Gayeovova rodina a Bridgeport Music podali žalobu.

Tridsaťšesťročný Robin Thicke debutoval v roku 2003 albumom A Beautiful World, po ktorom nasledovali nahrávky The Evolution Of Robin Thicke (2006), Something Else (2008), Sex Therapy (2009), Love After War (2011) alebo Blurred Lines (2013). Spevák je manželom herečky Pauly Patton, známej napríklad zo snímok Hitch: Liek pre moderného muža (2005), Déja Vu (2006), Precious (2009) alebo Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011). Dvojica sa zosobášila 11. júna 2005 a v apríli 2010 sa im narodil syn Julian Fuego.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona