Thiago Silva: Premier League by bola pre Ibru krok vzad

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 15:13 • 2 min
Thiago Silva: Premier League by bola pre Ibru krok vzad

MANCHESTER - Hviezda francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint-Germain Zlatan Ibrahimovič by nemal po sezóne odísť do anglickej Premier League, ak nechce spraviť krok späť vo svojej kariére.

slovakia

left justify in out

Myslí si to Ibrahimovičov spoluhráč a kapitán PSG Thiago Silva. Švédskemu útočníkovi po tejto sezóne vyprší kontrakt s Parížanmi, podľa mnohých britských webov je na lane Manchestru United, záujem údajne prejavili aj londýnske kluby FC Arsenal a FC Chelsea. Na Ibrahimoviča a spol. čaká v utorok večer v Manchestri odveta štvrťfinále Ligy majstrov na pôde miestneho klubu City (prvý zápas 2:2).

"Zlatan je môj dobrý priateľ, vo veku 34 rokov predvádza najlepšiu hru vo svojej kariére. Je jeden z najlepších na svete, je jedinečný, nik nie je taký ako on," skonštatoval brazílsky stopér Thiago Silva pre The Daily Mirror a doplnil: "Samozrejme, chcem, aby zostal v PSG, nedokážem si bez neho predstaviť náš tím. Viem, že má ponuky z Anglicka - a je to veľká súťaž - ale nemyslím si, že momentálne je v Anglicku nejaké mužstvo na úrovni PSG. Podľa mňa by spravil krok späť, pokiaľ ide o kvalitu."

Manchester United je najväčším favoritom na získanie "Ibru", najmä v prípade, že trénerom "červených diablov" bude od leta Portugalčan José Mourinho, ktorý má so švédskym bombardérom dobrý vzťah. Ibrahimovič sa podľa svojich slov cíti skvele: "Nikdy som nebol lepší. Nikdy som sa necítil lepšie. Narodil som sa starý a umriem mladý, tak nejako to vyzerá. Vek je len číslo. Ste takí mladí, akí si myslíte, že ste. Rozhoduje hlava. Tento rok som sa rozhodol, že som veľmi mladý," vyhlásil rodák z Malmö a dodal: "Hrám pre trofeje. Spravím všetko, čo je v mojich silách, aby som získal každú trofej, ktorú môžem mať. Ak v nejakej súťaži môžeme triumfovať, chceme v nej triumfovať."

Ibrahimovič je so 62 gólmi najlepší strelec v histórii švédskej reprezentácie. Severan s balkánskymi koreňmi získal ligové tituly v štyroch rôznych súťažiach - v Holandsku (Ajax Amsterdam), Taliansku (Inter Miláno), Španielsku (FC Barcelona) a Francúzsku (Paríž St. Germain). V ostatnom čase sa objavili tiež špekulácie o Ibrahimovičovom odchode do Číny za ročný príjem 75 miliónov amerických dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies