Thermalpark Nitrava dostavajú na budúci rok

NETKY.SK • 4 August 2016, 12:12 • 2 min
Thermalpark Nitrava dostavajú na budúci rok

NITRA - Thermalpark Nitra v Poľnom Kesove neďaleko Nitry dostavajú na budúci rok. Celková investícia dosiahne zhruba 30 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Po dostavbe bude mať areál 11 hektárov a bude porovnateľný s najväčším akvaparkom na Slovensku Tatralandiou, uviedol marketingový manažér Thermalparku Nitrava Kristián Maťko.


Tento rok plánujú spustiť do prevádzky novú toboganovú halu, kde bude sedem toboganov, z toho jeden bude mať slovenskú premiéru. „Budúci rok plánujeme otvoriť letný akvapark s veľkým priestorom pre rodiny s deťmi. Na ploche 1 400 metrov štvorcových bude detský bazén, kde bude vodný hrad, rôzne šmýkačky alebo tzv. spray pult, ktorý na Slovensku ešte nie je,“ informoval Maťko. Medzi ďalšími pripravovanými atrakciami je aj „lazy river“, teda lenivá rieka, zážitkový vonkajší bazén a ďalšie tobogany.


Termálne kúpalisko bolo v Poľnom Kesove už od 50-tych rokov 20. storočia. Nový majiteľ ho znovu otvoril v roku 2010, odvtedy na ňom každoročne pribúdajú nové atrakcie. Pred dvoma rokmi tu vyhĺbili nový vrt. Vyviera z neho termálna voda, ktorá blahodarne pôsobí na pohybové ústrojenstvo a reumu. V súčasnosti je otvorených päť bazénov, z toho tri sú vo vnútri. „Keď sme v októbri 2015 otvorili novú bazénovú halu, návštevnosť sa zdvojnásobila. V sobotu chodieva 900 ľudí, cez pracovné dni okolo 500,“ povedal Maťko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies