Theresu Mayovú zvolili za predsedníčku britskej Konzervatívnej strany

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 18:43 • 2 min
Theresu Mayovú zvolili za predsedníčku britskej Konzervatívnej strany

LONDÝN - Britskú ministerku vnútra Theresu Mayovú zvolili dnes za novú predsedníčku vládnucej Konzervatívnej strany. Vo funkcii vystrieda premiéra Davida Camerona, oznámila strana s tým, že Mayová už zakrátko prevezme taktiež funkciu premiérky krajiny.

slovakia

left justify in out

"Môžem vyhlásiť, že pani Mayová bola zvolená za novú šéfku Konzervatívnej strany s okamžitou platnosťou," citovala tlačová agentúra DPA predsedu volebného výboru strany Grahama Bradyho, ktorý vystúpil pred reportérmi po konzultácii vedenia strany.

 

Po stiahnutí jedinej ďalšej kandidátky, Andrey Leadsomovej, Brady povedal, že si musí "vyjasniť s vedením Konzervatívnej strany", ako postupovať ďalej. Veľká väčšina z 330 členov strany v parlamente podporila Mayovú a Cameron potvrdil, že má "drvivú podporu konzervatívnych parlamentných poslancov". Súčasne vyjadril očakávane, že v stredu večer prevezme funkciu premiérky Británie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies