Theresa Mayová utrpela po schválení dodatku k zákonu o brexite porážku

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 06:06 • 2 min
Theresa Mayová utrpela po schválení dodatku k zákonu o brexite porážku

LONDÝN - Horná komora britského parlamentu v stredajšom hlasovaní schválila dodatok k zákonu o tzv. brexite, ktorý necháva Británii možnosť, aby po vystúpení z Európskej únie zostala v jednotnej colnej únii.

slovakia

left justify in out

Pre administratívu premiérky Theresy Mayovej, ktorá je proti zotrvaniu v jednotnej colnej únii, to znamená porážku.

 

Členovia Snemovne lordov dodatok schválili pomerom 348 ku 225 hlasom. Na základe tohto dokumentu by mali britskí ministri do konca októbra podať správu o tom, aké úsilie vynaložili na to, aby krajina v colnej únii s EÚ zotrvala.

 

Mayová pred časom vyhlásila, že Británia po tom, ako v marci 2019 vystúpi z bloku, opustí aj jednotný trh EÚ a colnú úniu, aby si Londýn mohol vypracovať vlastné dohody o voľnom obchode. Niektorí britskí zákonodarcovia a podnikatelia však chcú v jednotnej colnej únii zotrvať, aby sa vyhli clám a hraničným kontrolám.

 

Londýn a Brusel avizovali, že aj po odchode Spojeného kráľovstva si chcú zachovať tesné vzťahy. Otázka ohľadom zotrvania v colnej únii však rozdeľuje aj Mayovej Konzervatívnu stranu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies