Theresa Mayová odmieta tvrdenie, že brexit znamená koniec medzinárodnej spolupráce krajín

NETKY.SK • 27 September 2018, 06:56 • 2 min
Theresa Mayová odmieta tvrdenie, že brexit znamená koniec medzinárodnej spolupráce krajín

NEW YORK - To, že sa obyvatelia Veľkej Británie rozhodli vzdať členstva v EÚ neznamená, že krajina automaticky odmieta akúkoľvek medzinárodnú spoluprácu, uviedla na pôde OSN britská premiérka Theresa Mayová.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Myslím, že úloha lídra za týchto okolností je jasná. Spočíva v naplnení želania nášho ľudu," vyjadrila sa Mayová. Británia si podľa nej bude aj po vystúpení z EÚ naďalej plniť svoje závazky voči ostatným krajinám a pracovať na spoločnom naplnení stanovených cieľov.

 

img

Theresa Mayová počas Valného zhromaždenia OSN

Zdroj: SITA

 

Britská premiérka vo svojom príhovore tiež vyzdvihla slobodu britských médií, ktorú označila za jeden z najväčších úspechov svojej krajiny a základný kameň jej demokracie. Mayová tiež vyzvala svetové spoločenstvo na odsúdenie prejavov nenávisti, antisemitizmu, islamofóbie a všetkých foriem predsudkov či diskriminácie menšín.

 

img

Theresa Mayová

Zdroj: SITA

 

Theresa Mayová sa počas Valného zhromaždenia stretla aj s americkým prezidentom Donaldom Trumpom. "Prezident (Trump) a premiérka (Mayová) začali diskutovať o ich spoločnej túžbe dosiahnuť rozsiahlu obchodnú dohodu," uviedol v stanovisku úrad Mayovej po jej stretnutí s Trumpom v New Yorku. Obaja lídri sa podľa tohto stanoviska zhodli, že "brexit poskytuje skvelú príležitosť na uzatvorenie veľkej a ambicióznej britsko-americkej dohody o voľnom obchode".

 

img

Theresa Mayová a Donald Trump

Zdroj: SITA

 

To, že Trump podporuje takúto dohodu s Londýnom, by mohlo Mayovej pomôcť zvíťaziť v boji nad kritikmi, podľa ktorých je jej plán ohľadom odchodu krajiny z Únie, teda tzv. brexitu, nerealizovateľný.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies