VIDEO Británia má novú premiérku je ňou Theresa Mayová

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 19:00 • 2 min
VIDEO Británia má novú premiérku je ňou Theresa Mayová

LONDÝN - Britská kráľovná Alžbeta II. prijala dnes rezignáciu premiéra Davida Camerona a hneď nato poverila zostavením novej vlády jeho nástupkyňu na čele Konzervatívnej strany Theresu Mayovú. Informovala o tom televízia BBC.

slovakia

left justify in out

Nová premiérka sprevádzaná manželom Philipom sa po príchode z Buckinghamského paláca do oficiálnej premiérskej rezidencie na Downing Street 10 prvýkrát prihovorila národu.

 

Vzdala hold svojmu predchodcovi Cameronovi, ktorého nazvala "moderným premiérom", a vyhlásila, že jej vláda bude "budovať lepšiu Britániu". Zaviazala sa posilňovať to, čo spája národy Spojeného kráľovstva a za svoje priority označila sociálnu spravodlivosť a záujmy pracujúcich.

 

 

"Ak ste z bežnej rodiny z pracujúcej triedy, váš život je oveľa menej bezpečný, ako si mnohí vo Westminsteri uvedomujú," povedala v narážke na britský parlament. "Vláda nebude vedená záujmami zopár privilegovaných ľudí, ale vašimi záujmami," pokračovala.

 

Po referende o členstve v EÚ čelí Británia "obdobiu veľkej národnej zmeny", dodala Mayová. Británia podľa nej zaujme odvážnu novú, pozitívnu úlohu vo svete. "Spoločne vybudujeme lepšiu Britániu," citovala ju agentúra DPA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona