Theresa Mayová chce úpraviť legislatívu tak, aby slúžila ako ochrana pre zamestnancov

NETKY.SK • 25 Október 2018, 06:41 • 2 min
Theresa Mayová chce úpraviť legislatívu tak, aby slúžila ako ochrana pre zamestnancov

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová v stredu prisľúbila, že vláda sa bude zaoberať zmenou pravidiel ohľadom zmlúv o zachovávaní mlčanlivosti po tom, čo odvolací súd zabránil denníku The Daily Telegraph publikovať obvinenia zo sexuálneho obťažovania namierené proti nemenovanému vplyvnému podnikateľovi.

slovakia

left justify in out

Odvolací súd v utorok zakázal denníku publikovať článok, v ktorom sa mali objaviť obvinenia zo sexuálneho zneužívania zamestnancov namierené voči nemenovanému podnikateľovi.  The Daily Telegraph osem mesiacov zbieral informácie o prehreškoch podnikateľa a článok mal podnietiť hnutie #MeToo, ktoré bojuje proti zneužívaniu žien a menšín zamestnávateľmi.

 

Podľa sudcov zamestnanci denníka pri obvineniach porušili zmluvu o mlčanlivosti. Podnikateľ údajne zariadil, aby denník nemohol zverejniť informácie odhaľujúce sexuálne a rasové útoky na zamestnancov.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Mayová sa bezprostredne k prípadu nevyjadrila, povedala však, že niektoré spoločnosti používajú zmluvy o mlčanlivosti neetickým spôsobom. Podľa nej by tieto nemali byť nástroj na umlčanie "bielych vrán". "Sexuálne obťažovanie na pracovisku je protizákonné a takéto ohavné správanie by sa nemalo tolerovať," povedala.

 

img

Theresa Mayová

Zdroj: SITA

 

Vláda podľa slov premiérky podnikne kroky smerom k tomu, aby zamestnanci poznali svoje práva. Opatrenia majú jasne definovať situácie, v ktorých sa zmluvy o mlčanlivosti nemusia dodržiavať.

 

Podľa informácií z denníka The Daily Telegraph celý prípad vzbudzuje obavy zo zneužitia súdnych rozhodnutí na obmedzenie slobody tlače v Británii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona