Theresa May pripravuje zmeny v kabinete

NETKY.SK • 7 Január 2018, 12:56 • 2 min
Theresa May pripravuje zmeny v kabinete

LONDÝN - Britská premiérka Theresa May chystá pred novou fázou rokovaní o brexite zmeny vo vládnom kabinete, informuje agentúra AP. Oznámiť by ich mala v najbližších dňoch, prvé zrejme už v pondelok.

slovakia

left justify in out

Podľa magazínu Politico by však mali byť mimo ohrozenia minister pre brexit David Davis, kancelár Philip Hammond, minister zahraničných vecí Boris Johnson i ministerka vnútra Amber Rudd.

Posun v rokovaniach nastal 8. decembra, keď britská premiérka oznámila, že sa Británia s Úniou dohodla na prvých troch otázkach. To, že práva občanov EÚ na ostrovoch a práva Britov v EÚ ostanú zachované, tvrdá hranica medzi Severným Írskom a Írskom nebude a Británia si bude ctiť svoje finančné záväzky. Bol dôvod na to, aby lídri na decembrovom zasadnutí Európskej rady v Bruseli mohli skonštatovať „dostatočný pokrok“ v rokovaniach a posunúť ich do druhej fázy. V tej sa bude vyjednávať obchodná dohoda. Briti Úniu opustia 29. marca 2019, rokovania sa však musia skončiť skôr, keďže dohodu musia odobriť členské štáty.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies