Theodoridis: O ME 2024 sa zaujímajú Nemecko či severské krajiny, zatiaľ ide o neoficiálny záujem

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 16:58 • 2 min
Theodoridis: O ME 2024 sa zaujímajú Nemecko či severské krajiny, zatiaľ ide o neoficiálny záujem

PARÍŽ - Nemecko či viaceré severské krajiny sa možno budú uchádzať o organizáciu futbalových majstrovstiev Európy v roku 2024.

slovakia

left justify in out

Dočasný generálny sekretár Európskej futbalovej únie (UEFA) Theodore Theodoridis však upozornil, že zatiaľ ide o neoficiálny predbežný záujem. O kontinentálnom šampionáte pre rok 2024 sa totiž bude rozhodovať až o dva roky. Zatiaľ nie je známe, či sa o ME 2024 bude uchádzať aj Turecko, ktoré malo interes o tohtoročný šampionát.


Nemecko sa pri rozhodovacom procese o záverečných zápasoch ME 2020 vzdalo v prospech Anglicka a chce sa venovať šampionátu o štyri roky neskôr. Spomenutú skupinu severských krajín tvoria Dánsko, Fínsko, Nórsko a Švédsko. Severania chcú získať ME v roku 2024 alebo 2028. Niektoré zápasy by sa v prípade tejto úspešnej kandidatúry mohli konať aj na Islande či Faerských ostrovoch.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona