The Who kritizujú pokračovanie filmu Quadrophenia

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 15:45 • 2 min
The Who kritizujú pokračovanie filmu Quadrophenia

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela The Who kritizuje plány nakrútiť pokračovanie snímky Quadrophenia (1979), ktorá bola voľne inšpirovaná ich rovnomennou rockovou operou.

slovakia

left justify in out

Spevák formácie Roger Daltrey a gitarista Pete Townshend sa v spoločnom stanovisku vyjadrili, že s projektom nemajú nič spoločné a považujú ho len za spôsob ako zarobiť. „Aby sa predišlo pochybnostiam, tento projekt nepodporujú The Who, Who Films, Universal ani žiaden iný vlastník práv na originál,“ napísali.


Negatívny postoj k filmu má aj manažér kapely a producent prvej snímky Bill Curbishley. „Akékoľvek pokračovanie môže vzniknúť len pod taktovkou autorov originálu a musí byť hodné svojho mena. Tento karaoke sequel, ktorý nedávno ohlásili, by bol úplne smiešny,“ uviedol a dodal, že jeho tvorcovia nebudú môcť použiť žiadnu hudbu ani texty kapely.


O plánoch na pokračovanie Quadrophenie informoval denník Daily Mirror 27. mája. V novinke, ktorú by mali začať nakrúcať v lete podľa knihy To Be Someone od Petra Meadowsa, by si úlohy z pôvodného filmu mali zopakovať Phil Daniels a Toyah Willcox. O réžiu sa postará Ray Burdis. Film by sa mal dostať do kín na budúci rok.


Snímka Quadrophenia spolu s filmami Tommy (1975), The Kids Are Alright (1979) a McVicar (1980) vznikla v produkcii členov slávnej rockovej formácie. Quadrophenia však na rozdiel od titulu Tommy nie je filmovým muzikálom. Snímka rozpráva príbeh Jimmyho (Phil Daniels), člena subkultúry nazývanej Mod, ktorá je v neustálej rivalite so skupinou nazývajúcou sa Rockeri. Vo filme v réžii Franca Roddama si zahral napríklad aj anglický hudobník Sting, ktorý sa podľa Curbishleyho slov do spomínaného pokračovania nevráti.


The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu formácie tvorili spevák Roger Daltrey, gitarista Pete Townshend a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s The Beatles a The Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín. V roku 1965 vydali prvý album My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel.

 

Na konte majú tiež úspešné nahrávky Tommy (1969), Who's Next (1971), spomínanú Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006). The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend, ktorí predvlani v októbri uviedli na trh výberovku The Who Hits 50!
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies