The Weeknd venoval univerzite 50-tisíc kanadských dolárov

NETKY.SK • 8 August 2016, 09:04 • 2 min
The Weeknd venoval univerzite 50-tisíc kanadských dolárov

TORONTO - Kanadský r'n'b spevák The Weeknd venoval Torontskej univerzite 50-tisíc kanadských dolárov (v prepočte približne 34-tisíc eur) na založenie študijného programu o Etiópii, odkiaľ pochádzajú interpretovi rodičia.

slovakia

left justify in out

Spravil tak po tom, ako profesor Michael Gervers zo spomínanej univerzity prisľúbil darovať rovnakú sumu, ak vedenie školy a predstavitelia etiópskej komunity taktiež zoženú 50-tisíc kanadských dolárov. Predstavitelia organizácie Bikila Award, ktorá podporuje Kanaďanov etiópskeho pôvodu, preto oslovili 26-ročného speváka a ten okamžite súhlasil a daroval univerzite spomínanú sumu.

 

The Weeknd, vlastným menom Abęl Makkonen Tesfaye, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. V nasledujúcom roku vydal tri mixtapey - House Of Balloons, Thursday a Echoes Of Silence, ktoré sa v novembri 2012 dostali do predaja spoločne ako kompilácia Trilogy. Prvú štúdiovku Kiss Land vydal v roku 2013, pričom sa dostala na druhú priečku amerického rebríčka Billboard 200. Vlani vyšiel jeho druhý album Beauty Behind The Madness, s ktorým dobyl britský aj americký rebríček. Na konte má zatiaľ dve ceny Grammy za album Beauty Behind The Madness a spevácky výkon v skladbe Earned It.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona