The Wailers na Uprisingu! Na festival prídu jamajské legendy

NETKY.SK • 8 Jún 2017, 08:59 • 2 min
The Wailers na Uprisingu! Na festival prídu jamajské legendy

BRATISLAVA - Desiaty ročník festivalu Uprising na bratislavských Zlatých pieskoch navštívi jedna z najslávnejších reggae kapiel sveta, jamajské legendy The Wailers.

slovakia

left justify in out

Tí sa po boku Boba Marleyho zaslúžili o rozšírenie reggae hudby do celého sveta a spoločne sa stali ikonou tohto žánru. Práve počas účinkovania s The Wailers sa stal Bob Marley svetovou superstar a vôbec prvou celosvetovou hviezdou z krajiny tretieho sveta.

 

Ich hudba je nadčasová, revolučná, uvedomelá a vidieť ich naživo na Slovensku bude veľkým zážitkom pre každého (nielen) reggae nadšenca. Fanúšikovia si vypočujú a spolu s legendami zaspievajú všetky ich nesmrteľné hity na festivale, ktorý sa uskutoční 25. a 26. augusta.

 

Legendárna kapela The Wailers sa po niekoľkoročnej odmlke vracia na pódiá a medzi zastávkami ich turné nájdete aj Slovensko. K zakladateľovi Aston "Family Man" Barrettovi sa pridali gitaristi z kapely, Junior Marvin a Donald Kinsey a pokračujú v rozširovaní hudobných dejín. I keď je nemožné, aby pôvodná zostava koncertovala doteraz, v kapele sú aj členovia rodiny originálnej zostavy. Spevák Joshua David Berrett je pravý rastaman a posúva ďalej Bobov silný odkaz lásky a jednoty. Speváčka Shema McGregor je dcéra Judy Mowatt, ktorá bola jednou z troch vokalistiek I-Threes. Zvyšné dve boli Marcia Griffiths a Bobova manželka Rita Marley, s ktorou mali deti Ziggiho, Cedellu a Stephena.

 

O kvalitný a autentický zvuk koncertu sa postará Dennis Thompson, zvukový technik, ktorý v 70. rokoch sprevádzal kapelu na všetkých koncertoch.

 

V programe jubilejného desiateho ročníka festivalu Uprising sa 25. a 26. augusta predstavia okrem The Wailers aj ďalší Jamajčania, ako Ras Zacharri, Echo Minott alebo Queen Omega z Trinidadu. Medzi ďalšie hviezdy programu patria Alpha Blondy, Irie Révoltés, Pendulum Dj Set, 5'nizza, Macka B, General Levy, Congo Natty, Foreign Beggars a desiatky ďalších.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies