The Sweet v rámci The Last Encore Tour 2017 vystúpia aj v Česku

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 15:40 • 2 min
The Sweet v rámci The Last Encore Tour 2017 vystúpia aj v Česku

BRNO - Anglická rocková kapela The Sweet sa predstaví v Českej republike. Formácia gitaristu pôvodnej zostavy Andyho Scotta sa predvedie 18. októbra v Ostrave, 19. októbra v Brne a 20. októbra vo Veľkej sále pražskej Lucerny. Presné miesta konania koncertov v Ostrave a Brne však zatiaľ nie sú známe.

slovakia

left justify in out

Štvorčlenná kapela sa v rámci svojho The Last Encore Tour 2017 zastaví aj v ďalších dvoch českých mestách, a to v Holýšove a Lokti. Zatiaľ čo v prvom menovanom vystúpi 8. júla, v Lokti sa predstaví 14. júla v rámci Léta pod hradem. Okrem toho zavítajú napríklad aj do Frankfurtu, Berlína, Hamburgu, Mníchova či Grazu. 

 



Skupina The Sweet vznikla v roku 1967 a najväčšie úspechy zaznamenala v 70. rokoch. Klasickú zostavu kapely tvorili v rokoch 1970 až 1979 spomínaný Andy Scott, ďalej Steve Priest (basgitara) a zosnulí Brian Connolly (spev) a Mick Tucker (bicie). Connolly skupinu v roku 1979 opustil a formácia pokračovala ako trio do roku 1981, keď ohlásila koniec činnosti. Krátko nato však Connolly, Scott a Priest začali opäť vystupovať, pričom každý z nich mal svoju vlastnú kapelu The Sweet. Skupiny Scotta a Priesta sú pritom aktívne až dodnes. The Sweet majú na konte celkovo deväť štúdioviek, z ktorých komerčne najúspešnejšími sú napríklad Sweet Fanny Adams (1974), Desolation Boulevard (1974) alebo Give Us A Wink (1976). V britskom singlovom rebríčku bodovali so skladbami ako Co-Co, Little Willy, Block Buster!, Hell Raiser, The Ballroom Blitz, Teenage Rampage alebo Fox On The Run. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies