The Strokes sú pripravení pracovať na novom albume

NETKY.SK • 12 September 2014, 18:39 • 2 min
The Strokes sú pripravení pracovať na novom albume

LONDÝN - Americká kapela The Strokes by mohla začať pracovať na novom albume už v januári. Líder formácie Julian Casablancas to vyhlásil v rannej šou BBC Radio 6 Music.

slovakia

left justify in out

"Mohli by sme sa stretnúť v januári a pracovať na nejakých nápadoch. Všetci sme na to psychicky pripravení. Všetko je na tom správnom mieste. Ešte sme však s ničím nezačali," uviedol spevák. Skupina odohrala tento rok prvé vystúpenia po viac ako dvojročnej koncertnej pauze. Podľa 36-ročného frontmana v kapele vládnu dobré vzťahy.

 

Newyorská formácia The Strokes vznikla v roku 1998. Okrem spomínaného speváka ju tvoria Nick Valensi (gitara), Albert Hammond Jr. (gitara), Nikolai Fraiture (basgitara) a Fabrizio Moretti (bicie). Prvú štúdiovku Is This It vydali v roku 2001. Podľa britského týždenníka The New Musical Express je tento album vôbec najlepšou nahrávkou prvej dekády 21. storočia. V roku 2003 na ňu skupina nadviazala počinom Room on Fire, neskôr pridali do diskografie nahrávky First Impressions of Earth (2006) a Angles (2011). Zatiaľ posledná štúdiovka Comedown Machine im vyšla vlani v marci. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Last Nite, The Modern Age, Someday, 12:51, Reptilia, Juicebox, You Only Live Once, Heart in a Cage alebo Under Cover of Darkness. Na konte majú napríklad jednu Brit Award či štyri NME Awards. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies