The Smashing Pumpkins zverejnili klip k piesni Run2Me

NETKY.SK • 23 Október 2015, 14:33 • 2 min
The Smashing Pumpkins zverejnili klip k piesni Run2Me

BRATISLAVA - Americká rocková kapela The Smashing Pumpkins zverejnila videoklip k piesni Run2Me. O réžiu novinky sa postarala dlhoročná spolupracovníčka lídra formácie Billyho Corgana Linda Strawberry.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročná režisérka v rozhovore pre americký magazín Vulture prezradila, že pri tvorbe videa, v ktorom vystupuje niekoľko žien, ju inšpirovala tarotová karta Mág. "Mág je symbolom premeny a inšpirácie, protagonistka vo videu sa obáva, kto sa z nej stane," uviedla Strawberry. Run2Me pochádza z albumu Monuments to an Elegy, ktorý kapela vydala vlani v decembri. Nahrávka obsahuje aj single Being Beige, One and All (We Are) a Drum + Fife.


The Smashing Pumpkins vznikli v roku 1988 v Chicagu, pričom v období 2001 až 2005 boli neaktívni. Prvý album Gish vydali v máji 1991. Po ňom nasledovali počiny ako Siamese Dream (1993), Mellon Collie And The Infinite Sadness (1995), Adore (1998), Machina/The Machines Of God (2000), Zeitgeist (2007), Oceania (2012) či zatiaľ posledný Monuments To An Elegy. Na konte majú tiež niekoľko kompilácií či EP nahrávok. Ich najväčšími hitmi sú skladby Today, Disarm, Bullet With Butterfly Wings, 1979, Tonight, Tonight, The End Is The Beginning Is The End, Ava Adore alebo Perfect. Ich piesne sa objavili aj na soundtrackoch filmov ako Lost Highway (1997) či Batman a Robin (1997). Podarilo sa im získať napríklad dve ceny Grammy či sedem MTV Video Music Awards.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona