The Rolling Stones zrušili pre Jaggerovu chorobu koncert v Austrálii

NETKY.SK • 7 November 2014, 10:28 • 2 min
The Rolling Stones zrušili pre Jaggerovu chorobu koncert v Austrálii

MELBOURNE - Britská kapela The Rolling Stones musela zrušiť svoj sobotňajší koncert v austrálskej rezervácii Hanging Rock severne od Melbourne.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je infekcia hltanu frontmana Micka Jaggera, ktorému lekári prikázali, aby si niekoľko dní nenamáhal hlasivky. Zrušené vystúpenie malo byť súčasťou záverečnej časti svetového turné 14 On Fire, počas ktorej mali The Rolling Stones odohrať deväť koncertov v Austrálii a na Novom Zélande. Tieto vystúpenia mali pritom pôvodne absolvovať ešte na jar, no po úmrtí módnej návrhárky a Jaggerovej priateľky L'Wren Scott ich presunuli až na jeseň. Najbližšie by sa mali predstaviť 12. novembra v Sydney.

 

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom predvlani oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Wild Horses, Brown Sugar, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona