The Rolling Stones začali veľké turné k 60. výročiu svojho vzniku

NETKY.SK • 2 Jún 2022, 07:26 • 2 min
The Rolling Stones začali veľké turné k 60. výročiu svojho vzniku

MADRID – Britská rocková skupina The Rolling Stones odštartovala v stredu v španielskej metropole Madrid európske turné k 60. výročiu svojho vzniku. Séria koncertov s názvom Sixty bude zahŕňať 14 vystúpení v desiatich krajinách, informuje agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Ide o prvé turné tejto londýnskej formácie od smrti jej dlhoročného bubeníka Charlieho Wattsa, ktorý zomrel vlani v auguste ako 80-ročný. Súčasnými členmi skupiny sú spevák Mick Jagger (78), gitarista Keith Richards (78) a gitarista Ronnie Wood, ktorý v stredu oslávil 75. narodeniny.

 

 

Na výpomoc si prizvali bubeníka Stevea Jordana (65), ktorý s The Rolling Stones odohral niekoľko vystúpení aj minulý rok, keď Watts už nebol zo zdravotných dôvodov schopný ďalej hrať naživo. The Rolling Stones „externe“ spolupracujú aj na poste basgitaristu; v januári 1993 opustil skupinu jej zakladajúci člen Bill Wyman (85).

 

 

Jeho miesto zaujal Darryl Jones (60). Sprevádzať ich bude šestica ďalších hudobníkov. Po koncerte na madridskom štadióne Metropolitano skupinu čakajú Mníchov, Liverpool, Amsterdam, Bern, Miláno, Londýn (dve vystúpenia), Brusel, Viedeň, Lyon, Paríž, Gelsenkirchen a Štokholm, kde sa turné 31. júla zavŕši.

 

Možno vás zaujme: Exmanželka musí zaplatiť Johnnymu Deppovi 15 miliónov dolárov za ohováranie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona