The Rolling Stones vydajú vo štvrtok nový singel

NETKY.SK • 10 Október 2012, 09:14 • 2 min
The Rolling Stones vydajú vo štvrtok nový singel

The Rolling Stones vydajú vo štvrtok nový singel - Celebrity Britská rocková kapela The Rolling Stones vydá vo štvrtok 11. októbra nový singel Doom and Gloom.

slovakia

left justify in out

img

Britská rocková kapela The Rolling Stones vydá vo štvrtok 11. októbra nový singel Doom and Gloom. V premiére ho ráno odvysiela BBC Radio 2. Hneď po tom sa bude dať skladba stiahnuť z internetu. Pieseň, ktorú formácia nahrala v auguste v Paríži pod producentským dohľadom Dona Wasa, neskôr fanúšikovia nájdu na výberovke Grrr! Tá vyjde 12. novembra, pričom okrem starších piesní bude obsahovať aj ďalšiu novú skladbu s názvom One More Shot.

Už 18. októbra bude mať na Medzinárodnom filmovom festivale v Londýne premiéru nový dokumentárny film o kapele Crossfire Hurricane. Snímku režiséra Bretta Morgena následne začnú premietať v britských kinách. Od 15. novembra ju budú uvádzať v americkej televízii HBO. Film ponúkne archívne zábery kapely s komentármi Micka Jaggera, Keitha Richardsa, Charlieho Wattsa, Ronnieho Wooda a bývalých členov Billa Wymana a Micka Taylora. Podľa Jaggera snímka dokumentuje transformáciu skupiny z "kapely, ktorú všetci neznášali na formáciu, ktorú všetci milovali." "Nemôžete zastaviť The Rolling Stones. Ak sa na vás valí lavína, nemôžete sa jej vyhnúť," tvrdí v dokumente gitarista Richards. Ďalší dokument o skupine s názvom The Rolling Stones Charlie is My Darling - Ireland 1965 bude mať premiéru 6. novembra. 

Gitarista The Rolling Stones Keith Richards nedávno potvrdil informácie o tom, že kapela odohrá v Londýne a New Yorku už čoskoro niekoľko koncertov. V rozhovore pre Q magazine však odmietol prezradiť bližšie detaily. Ešte v auguste neznámy zdroj americkému magazínu Billboard prezradil, že The Rolling Stones by sa mali predstaviť dvakrát v londýnskej O2 arene a dvakrát v newyorskom Barclays Center. Legendárna skupina by za štvoricu vystúpení mala zinkasovať 25 miliónov amerických dolárov. Saxofonista kapely Bobby Keys však Billboardu najnovšie povedal, že skupina odohrá viac koncertov. Začať by podľa neho mala v novembri dvojicou vystúpení v Anglicku a pokračovať bude niekoľkými koncertmi v Spojených štátoch amerických, no ani to nemusí byť všetko. 

The Rolling Stones vznikli v roku 1962 v Londýne. Jedna z najúspešnejších kapiel histórie vydala počas svojej kariéry vo Veľkej Británii 22 štúdiových nahrávok, približne 100 singlov, množstvo kompilácií a živých albumov, pričom dovedna predala vyše 200 miliónov nahrávok. Desať jej štúdioviek je v rebríčku magazínu Rolling Stone zaradených medzi 500 najlepších albumov všetkých čias, pričom dvojalbum Exile on Main Street (1972) je na siedmom mieste. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a v roku 2004 ju Rolling Stone zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. Podobný rebríček zostavil aj magazín Billboard, ktorý kapelu v roku 2008 zaradil na jeho desiate miesto. Niekoľkonásobní držitelia Grammy vydali pri príležitosti 50. výročia od svojho prvého vystúpenia v Marquee Clube na londýnskej Oxford Street fotografickú publikáciu s názvom The Rolling Stones: 50. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona