The Rolling Stones ponúkli novú verziu piesne Dead Flowers

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 15:07 • 2 min
The Rolling Stones ponúkli novú verziu piesne Dead Flowers

LONDÝN - Britská kapela The Rolling Stones zverejnila alternatívnu verziu piesne Dead Flowers, ktorá pôvodne vyšla na albume Sticky Fingers (1971).

slovakia

left justify in out

Novinka, ku ktorej legendárna skupina ponúkla aj videoklip, pochádza podľa informácií portálu Mashable.com z roku 1970. Bude sa nachádzať na reedícii spomínanej štúdiovky, ktorá sa dostane na trh 9. júna a bude obsahovať aj veľa ďalšieho bonusového materiálu.

 

 

Fanúšikovia sa môžu tešiť na alternatívne verzie piesní ako Wild Horses, Bitch, Can't You Hear Me Knocking či Brown Sugar s hosťujúcim gitaristom Ericom Claptonom, ale aj na päť skladieb, ktoré kapela nahrala v roku 1971 počas koncertu v londýnskom klube Roundhouse. Deluxe box set ponúkne dve piesne, ktoré pochádzajú z vystúpenia formácie z toho istého roku z klubu Marquee. Super deluxe box set bude obsahovať aj koncertný záznam Get Yer Leeds Lungs Out, ktorý nahrali v roku 1971 na Leeds University. Kapela pripravuje aj reedíciu albumu Sticky Fingers s upraveným obalom, ktorý v čase pôvodného vydania navrhli pre španielsky trh.

 

Skupina sa v súčasnosti nachádza na severoamerickom Zip Code Tour, ktorému v stredu 20. mája predchádzal špeciálny koncert pre 1200 ľudí v Los Angeles. Muzikanti počas podujatia, na ktoré sa prišli pozrieť napríklad aj Jack Nicholson, Bruce Willis, Harry Styles či Leonard Cohen, predstavili aj všetky skladby z nahrávky Sticky Fingers.

 

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom v roku 2012 oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom And Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú okrem spomínaných piesní na konte aj hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona