The Rolling Stones oslávia 60 rokov na scéne. Britská pošta pre nich pripravila prekvapenie!

NETKY.SK • 11 Január 2022, 20:10 • 2 min
The Rolling Stones oslávia 60 rokov na scéne. Britská pošta pre nich pripravila prekvapenie!

BRATISLAVA - Legendárna kapela vznikla v roku 1962. Pri príležitosti tohtoročného jubilea vydajú 12 poštových známok, ktoré zachytávajú významné udalosti z jej kariéry.

slovakia

left justify in out

Royal Mail oznámila, že si chce sadou známok uctiť toto obdivuhodné výročie. Britská pošta spolupracovala na návrhoch známok spolu s členmi kapely a jej manažmentom. Ich cieľom bolo zachytiť „60 rokov ikonickej hudby a legendárne koncerty“. 

 

 

Na ôsmich známkach sa nachádzajú fotografie skupiny z jej známych koncertov. Patria sem napríklad šou v londýnskom Hyde Parku z júla 1969, koncert z New Yorku z júla 1972, predstavenie z Knebworthu z augusta 1976 či z Tokia z marca 1995. 

 

Prečítajte si tiež: Vychádza "stratený" album Davida Bowieho

 

Jednu z týchto známok venovali bubeníkovi Charliemu Wattsovi, ktorý zomrel vlani 24. augusta vo veku 80 rokov. Na zábere hrá na bicie počas koncertu v nemeckom Düsseldorfe v októbri 2017. 

 

img

 

Na dvoch známkach sú spoločné zábery všetkých štyroch členov kapely, teda speváka Micka Jaggera, gitaristov Keitha Richardsa a Ronnieho Wooda a spomínaného Wattsa. Zvyšné dva zábery patria propagačným plagátom, ktoré používali na turné.  „V histórii rocku si len málo kapiel vybudovalo takú bohatú kariéru ako The Rolling Stones. Niektoré ich albumy patria v modernej hudbe medzi tie najikonickejšie a najinšpiratívnejšie. A tomu zodpovedajú aj ich prelomové koncerty," vyhlásil David Gold z Royal Mail. 

 

Možno vás zaujme: Lenny predstavuje chytľavú baladu Lithium, ktorú produkoval Mike Shinoda z Linkin Park

 

The Rolling Stones sú štvrtou anglickou kapelou, ktorú táto spoločnosť ocenila vlastnou kolekciou poštových známok. V roku 2007 sa tejto cti dostalo The Beatles, v roku 2016 Pink Floyd a pred dvoma rokmi skupine Queen

 

img

 

Známky je možné objednať od 11. januára. Ich predaj spustia 20. januára cez webstránku Royal Mail. K dispozícii sú aj ďalšie zberateľské predmety ako napríklad pohľadnice.

 

K téme: Vo veku 80 rokov zomrel bubeník skupiny The Rolling Stones Charlie Watts

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona