The Rolling Stones kopírovali The Beatles, tvrdí McCartney

NETKY.SK • 12 Október 2013, 16:01 • 2 min
The Rolling Stones kopírovali The Beatles, tvrdí McCartney

BRATISLAVA - Obidve legendárne formácie sa stali slávnymi v 60. rokoch minulého storočia.

slovakia

left justify in out

Britský hudobník Paul McCartney tvrdí, že kapela The Rolling Stones v 60. rokoch minulého storočia kopírovala legendárnu formáciu The Beatles, v ktorej McCartney pôsobil. "Je to tak. The Beatles išli do Ameriky, o rok išli aj oni. My sme začali so psychedéliou a oni hneď po nás. My sme sa začali obliekať ako kúzelníci, oni sa začali obliekať ako kúzelníci. My sme dokonca napísali ich prvý singel s názvom I Wanna Be Your Man," vyhlásil.

Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias a podľa Guinnessovej knihy rekordov najúspešnejším muzikantom v histórii populárnej hudby. V rokoch 1960 až 1970 bol členom spomínanej kapely The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Formácia si vyslúžila 25 nominácií na Grammy, z ktorých osem dokázala premeniť na ceny. Paul McCartney, John Lennon, George Harrison a Ringo Starr získali aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

The Rolling Stones vznikli v roku 1962 v Londýne. Jedna z najúspešnejších kapiel histórie celosvetovo predala vyše 200 miliónov kópií nahrávok. Desať jej štúdioviek je v rebríčku magazínu Rolling Stone zaradených medzi 500 najlepších albumov všetkých čias a v roku 2004 ju tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias, pričom The Beatles získali prvé miesto. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Niekoľkonásobní držitelia Grammy vlani v novembri tiež vydali kompiláciu Grrr! (2012), ktorá obsahuje aj dve nové skladby, Doom And Gloom a One More Shot. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies