The Prodigy sa predstavia vo Viedni aj Prahe

NETKY.SK • 1 September 2015, 13:34 • 2 min
The Prodigy sa predstavia vo Viedni aj Prahe

VIEDEŇ - Anglická formácia The Prodigy sa v rámci európskeho turné k novému albumu The Day Is My Enemy (2015) predstaví vo Viedni aj Prahe.

slovakia

left justify in out

V rakúskej metropole vystúpia 13. novembra v miestnej Stadthalle, pričom špeciálnym hosťom koncertu bude americká hip-hopová skupina Public Enemy. O tri dni neskôr sa The Prodigy predstavia v pražskom klube Forum Karlín.


Formácia The Prodigy vznikla v roku 1990 v meste Braintree a jej súčasnú zostavu tvoria Liam Howlett, Keith Flint a Maxim. Na konte majú štúdiovky Experience (1992), Music For The Jilted Generation (1994), The Fat Of The Land (1997), Always Outnumbered, Never Outgunned (2004), Invaders Must Die (2009) a spomínanú The Day Is My Enemy (2015), pričom okrem prvej menovanej sa všetky umiestnili na prvom mieste britského albumového rebríčka. Ten okrem toho dobyli aj s kompiláciou Their Law: The Singles 1990 - 2005 (2005). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako No Good (Start The Dance), Voodoo People, Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up či Omen. Na konte majú napríklad dve BRIT Awards, tri MTV Video Music Awards, päť MTV Europe Music Awards či dve nominácie na Grammy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies