The Prodigy chcú namiesto albumov vydávať EP nahrávky

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 15:51 • 2 min
The Prodigy chcú namiesto albumov vydávať EP nahrávky

BRATISLAVA - Anglická formácia The Prodigy chce nové skladby vydávať prostredníctvom EP nahrávok namiesto klasických albumov. V rozhovore pre magazín New Musical Express (NME) to uviedli členovia Liam Howlett a Maxim.

slovakia

left justify in out

"Chceme sa dostať do bodu, keď budeme namiesto albumov vydávať iba EP nahrávky. Vydávanie albumov nás už nebaví, je to nuda. Celý ten proces trvá príliš dlho. Ak by sme mohli nahrávať EP, tak by sme ich mohli vydať rýchlejšie, a to by bolo lepšie pre všetkých. Časy sa zmenili," uviedol Howlett.

 

"Pri albumoch trvá celý ten proces nejakých päť rokov. Fanúšikovia však chcú novú hudbu neustále a my tiež. Aj pre inšpiráciu je lepšie, ak by sme vydávali nové skladby neustále," doplnil Maxim. Howlett okrem toho prezradil, že hoci iba koncom marca vydali nový album The Day Is My Enemy, v súčasnosti už pracujú na novom materiáli. "Na nových skladbách už pracujem. Beaty tvorím neustále, pretože ma to baví. Takže ak mám trochu voľného času, skladám nové piesne. Zatiaľ však nemáme nič hotové," vysvetlil.

 


Formácia The Prodigy vznikla v roku 1990 v meste Braintree a jej súčasnú zostavu okrem spomínaných Howletta a Maxima tvorí ešte spevák Keith Flint. V minulosti v skupine pôsobili aj tanečníci Leeroy Thornhill a Sharky. Na konte majú štúdiovky Experience (1992), Music For The Jilted Generation (1994), The Fat Of The Land (1997), Always Outnumbered, Never Outgunned (2004), Invaders Must Die (2009) a The Day Is My Enemy (2015), pričom okrem prvého menovaného sa všetky umiestnili na prvom mieste britského albumového rebríčka. Ten okrem toho dobyli aj s kompiláciou Their Law: The Singles 1990 - 2005 (2005). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako No Good (Start The Dance), Voodoo People, Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up či Omen. Na konte majú napríklad dve BRIT Awards, tri MTV Video Music Awards, päť MTV Europe Music Awards či dve nominácie na Grammy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies