The Offspring v Bratislave potešili, fanúšikovia však čakali viac

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 06:53 • 2 min
The Offspring v Bratislave potešili, fanúšikovia však čakali viac

BRATISLAVA - Do Bratislavy zavítala americká punkrocková kapela The Offspring, ktorá je na tohtoročnom turné a jednou z jej európskych zastávok bola aj slovenská metropola.

slovakia

left justify in out

V hľadisku boli v stredu aj fanúšikovia, ktorí sa pamätali na vystúpenie tejto kapely na rockovom festivale Terchovský budzogáň v auguste 2009.

 

Američania sú obchodníci a to platí veľmi často aj o muzikantoch. Do scény tentokrát neinvestovali veľa peňazí, boky pódia zakrývali jednoduché čierne zamatové panely, svetlo a svetelné efekty boli na priemernej úrovni, nekonali sa žiadne ohne či pyrotechnické efekty, žiadna zadná projekcia či bočné veľkoplošne obrazovky. V zaplnenej aréne by sa pritom boli zišli. Rovnako zvuk bol strednej kvality, pričom speváka v niektorých pesničkách nebolo dobre počuť. Fanúšikovia tak reagovali na viaceré piesne skôr podľa gitarového intra než textu.

 

Tak ako to avizovali programové plagáty, The Offspring prišli na pódium presne o 22.00 h. To ešte hľadisko arény netušilo, že Američania ponúknu chudobných 67 minút a to vrátane prídavku. Tým, ktorí boli pred týždňom aj na koncerte ďalšieho Američana Lennyho Kravitza, sa tak núkalo porovnanie, z ktorého vyšiel jednoznačne lepšie Lenny.

 

The Offspring začali skladbou Americana z rovnomenného piateho albumu, ktorý vyšiel v novembri 1989. Keďže kapela už šesť rokov nevydala nový album, zostavila playlist zo starších a úspešných songov. Kto prišiel na hity, potešil sa, kto na nové skladby, bol sklamaný.

 

The Offspring cestujú po Európe v zostave Dexter Holland (spev, gitara), Noodles (gitara), Greg K (basgitara) a Pete Parada (bicie). Európsku časť svojho Turné 2018 začali 7. júna vo švajčiarskom Interlaken, pričom do Bratislavy prišli z Budapešti. Zo slovenskej metropoly sa sťahujú do holandského Landgraafu, po ňom do Paríža, posledný koncert odohrajú 8. júla vo francúzskom Saint-Nolffe a 25. júla už začínajú turné po Severnej Amerike.

 

Punk-rocková skupina The Offspring vznikla v roku 1984 v Kalifornii. V júni 1989 vydali debutový album The Offspring. Skupina bola viac populárna v Anglicku ako doma v Spojených štátoch. V anglickej TOP 40 hitparáde mali sedem skladieb, známe sú Pretty Fly (1998) a Why Don't You Get A Job? (1999). Vydali deväť štúdiových albumov, deviaty Days Go By je z júna 2012. Najúspešnejším z nich bol Americana, vydaný v novembri 1998, ktorý sa dostal v rebríčku na druhé miesto. K ich diskografii patria aj dve kompilácie, druhá s názvom Happy Hour vyšla v auguste 2010.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies