The Maccabees ohlásili koniec činnosti

NETKY.SK • 8 August 2016, 14:18 • 2 min
The Maccabees ohlásili koniec činnosti

BRATISLAVA - Anglická indie-rocková kapela The Maccabees dnes oznámila ukončenie činnosti. Členovia skupiny o tom informovali prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia zverejneného na sociálnych sieťach, v ktorom sa okrem iného poďakovali fanúšikom za dlhoročnú podporu.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli, za rozhodnutím, ktoré označili za mimoriadne ťažké, nestoja osobné nezhody a nerozchádzajú sa v zlom. "Hoci momentálne nemáme žiadne konkrétne plány, naďalej mienime v hudbe pokračovať. Tešíme sa na budúcnosť a chceme sa pohnúť ďalej, čiastočne so smútkom, ale aj s uznaním, láskou a obrovskou hrdosťou na hudbu, ktorú sme vytvorili a na to, čo sa nám spoločne podarilo dosiahnuť," napísali členovia londýnskej formácie, pričom dodali, že v blízkej budúcnosti ohlásia rozlúčkové koncerty.


The Maccabees vznikli v roku 2004 v Londýne a debutovali o tri roky neskôr albumom Colour It In. Po ňom nasledovali štúdiovky Wall Of Arms (2009), Given To The Wild (2012) a Marks to Prove It (2015), pričom predposledná menovaná získala nomináciu na prestížnu Mercury Prize.

 

Na konte majú tiež Ivor Novello Award, ktorú dostali za skladbu Pelican. Medzi ich ďalšie známe piesne patria aj About Your Dress, Love You Better, Ayla alebo Went Away. Poslednú zostavu formácie tvorili Orlando Weeks (spev, gitara), Hugo White (gitara), Felix White (gitara), Rupert Jarvis (basgitara) a Sam Doyle (bicie).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona