The Libertines zverejnili dokument od Rogera Sargenta

NETKY.SK • 28 November 2014, 09:41 • 2 min
The Libertines zverejnili dokument od Rogera Sargenta

LONDÝN - Britská kapela The Libertines zverejnila dokument, ktorý pripravil jej dlhoročný spolupracovník Roger Sargent.

slovakia

left justify in out

Filmár použil staršie rozhovory či koncertné zábery napríklad aj z roku 2010, kedy sa formácia po odmlke vrátila na scénu. V novinke je ďalej možné vidieť množstvo fotografií, a to napríklad aj z miesta nakrúcania videoklipu k piesni Up The Bracket, kde fanúšikovia a fanúšičky píšu odkazy na steny. Kapela už snímku predstavila pred tohtoročným koncertom v Hyde Parku.

 

"Spravil som tento film, aby ho mohli premietnuť pred šou v Hyde Parku a chcel som, aby snímka ukázala, aká je to dôležitá kapela, ako veľmi nám chýbali a aké to bolo skvelé mať ich naspäť," vyjadril sa na margo novinky Sargent, ktorý už spolupracoval na knihe The Libertines: Bound Together (2006) a režíroval dokument The Libertines: There Are No Innocent Bystanders (2011). 

Formácia by tiež rada vydala tretí radový album, pričom Carl Barât a Pete Doherty (obaja gitara a spev) spolu napísali už päť piesní. V rozhovore pre britský týždenník New Musical Express (NME) to nedávno prezradil 36-ročný Barât. 

 

Súčasnú zostavu The Libertines tvoria okrem spomínaných dvoch členov aj John Hassall (basgitara) a Gary Powell (bicie). V roku 2002 vydali prvý album Up The Bracket a o dva roky neskôr nasledovala eponymná štúdiovka, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú single Can't Stand Me Now a What Became Of The Likely Lads. Na konte majú tiež výberovku Time For Heroes - The Best Of The Libertines (2007) či štyri EP nahrávky. Formácia oficiálne ukončila činnosť v roku 2004, no v roku 2010 absolvovala niekoľko koncertov. The Libertines oficiálne obnovili činnosť tento rok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies