The Libertines vystúpia vo Viedni

NETKY.SK • 2 December 2015, 10:09 • 2 min
The Libertines vystúpia vo Viedni

VIEDEŇ - Anglická rocková kapela The Libertines absolvuje začiatkom budúceho roka európske turné k novej štúdiovke Anthems For Doomed Youth (2015), v rámci ktorého sa predstaví aj vo Viedni. Koncert v miestnej Stadthalle sa uskutoční 25. marca a bude zároveň poslednou zastávkou turné. The Libertines predtým navštívia napríklad aj Berlín, Amsterdam, Brusel, Paríž či Zürich.

slovakia

left justify in out

The Libertines vznikli v roku 1997, pričom súčasnú zostavu tvoria Pete Doherty, Carl Barât (obaja gitara a spev), John Hassall (basgitara) a Gary Powell (bicie). V roku 2002 vydali prvý album Up The Bracket a o dva roky neskôr nasledovala eponymná štúdiovka, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú single Can't Stand Me Now a What Became Of The Likely Lads. Na konte majú tiež výberovku Time For Heroes - The Best Of The Libertines (2007) či štyri EP nahrávky. V roku 2004 formácia ohlásila ukončenie činnosti, no vlani ju oficiálne obnovili. Spomínanú tretiu štúdiovku Anthems For Doomed Youth nahrávali v Thajsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona