The Libertines odohrajú ďalšie dva koncerty v Londýne

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 18:00 • 2 min
The Libertines odohrajú ďalšie dva koncerty v Londýne

BRATISLAVA - Britská kapela The Libertines pridala k pripravovanému krátkemu európskemu turné aj dva koncerty v Londýne. Vystúpenia sa uskutočnia 27. a 28. septembra v Alexandra Palace.

slovakia

left justify in out

The Libertines pritom absolvovali vystúpenie v Londýne v sobotu, keď v rámci festivalu British Summer Time zahrali v Hyde Parku.

 

The Libertines sa prvý raz od roku 2010 predstavili na pódiu 28. a 29. júna v škótskom Glasgowe, pričom šlo o warm-up koncerty pred vystúpením na festivale British Summer Time. Dvanásteho júla potom zahrajú na festivale Benicassim v rovnomennom španielskom mestečku a o týždeň neskôr zas na festivale Optimus Alive v portugalskom Lisabone. V rámci spomínaného jesenného turné sa okrem Londýna predstavia aj v Paríži, Amsterdame, Bruseli, Berlíne a nakoniec 5. októbra v Düsseldorfe.

 

Najznámejšiu zostavu The Libertines tvorili Pete Doherty, Carl Barât (obaja gitara a spev), John Hassall (basgitara) a Gary Powell (bicie). Debutový album Up The Bracket vydali v októbri 2002. O dva roky neskôr nasledovala eponymná štúdiovka, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú single Can't Stand Me Now a What Became Of The Likely Lads. Na konte majú tiež výberovku Time For Heroes - The Best Of The Libertines (2007) či štyri EP nahrávky. Formácia oficiálne ukončila činnosť v roku 2004, no v roku 2010 absolvovala niekoľko koncertov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies