The Jesus and Mary Chain zverejnili skladbu Always Sad

NETKY.SK • 10 Február 2017, 16:02 • 2 min
The Jesus and Mary Chain zverejnili skladbu Always Sad

LONDÝN - Škótska rocková kapela The Jesus and Mary Chain predstavila skladbu Always Sad. Novinka je ďalšou ukážkou z očakávanej štúdiovky Damage And Joy, ktorú je ich prvou od roku 1998.

slovakia

left justify in out

Novinka, z ktorej už skôr predstavili singel Amputation, sa dostane na trh 24. marca. Album bude obsahovať celkovo štrnásť skladieb. O ich produkciu sa postaral anglický hudobník Youth, ktorý sa na albume podieľal aj ako basgitarista. Na štúdiovke spolupracoval aj bývalý člen formácie, basgitarista Phil King.

 


Kapela The Jesus and Mary Chain vznikla v roku 1983. Prvý album Psychocandy vydali o dva roky neskôr. Nadviazali naň štúdiovkou Darklands (1987), ktorá sa dostala v britskom albumovom rebríčku na piate miesto, čo je zároveň ich najväčší úspech v UK Charte. Nasledovali nahrávky Automatic (1989), Honey's Dead (1992), Stoned & Dethroned (1994) a Munki (1998), po ktorej ohlásili ukončenie činnosti. Na konte majú aj niekoľko kompilácií, EP nahrávok a single ako Just Like Honey, April Skies, Sidewalking, Blues From A Gun, Reverence či Happy When It Rains.

 

Kapela sa vrátila na scénu v roku 2007 a v súčasnosti ju tvoria bratia Jim a William Reidovci (obaja gitara, spev), Scott Von Ryper (gitara), Brian Young (bicie) a Mark Crozer (basgitara).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies