The Edge môže v Malibu stavať domy aj napriek nesúhlasu ekológov

NETKY.SK • 11 December 2015, 13:27 • 2 min
The Edge môže v Malibu stavať domy aj napriek nesúhlasu ekológov

BRATISLAVA - Írsky hudobník The Edge z kapely U2 získal napriek nesúhlasu ochranárov prírody povolenie postaviť päť domov na kopci v kalifornskom Malibu.

slovakia

left justify in out

Kalifornská pobrežná komisia odsúhlasila projekt s celkovou rozlohou 2,1 hektára. Ekológovia sa obávajú, že by výstavba mohla narušiť prirodzené prostredie divých zvierat, akými sú napríklad pumy americké či rysy červené.


The Edge, vlastným menom David Evans, sa snažil získať povolenie Kalifornskej pobrežnej komisie od roku 2005, keď si tam so svojím tímom kúpil pozemok. Po zamietnutí plánov v roku 2011 svoj projekt prepracoval a dal navrhnúť tak, aby počas stavby predošli ničeniu biotopov. Miestne úrady tvrdia, že 54-ročný rocker nepoužije 57 hektárov z kúpeného pozemku a nechá ho ako voľné priestranstvo. Na to, aby mohol začať stavať, potrebuje ešte povolenia od úradov v Malibu a losangeleského okresu. Ochrancovia prírody aj napriek zmenám v plánoch tvrdia, že stavba naruší životné prostredie divej zveri a mohla by mať katastrofálne dôsledky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies