The Dillinger Escape Plan po autonehode zrušili zvyšok turné

NETKY.SK • 14 Február 2017, 11:56 • 2 min
The Dillinger Escape Plan po autonehode zrušili zvyšok turné

VARŠAVA - Americká metalcoreová kapela The Dillinger Escape Plan, ktorá mala cez víkend v Poľsku autonehodu, zrušila zvyšok európskeho turné k albumu Dissociation (2016). Medzi osemnástimi zrušenými koncertmi sú aj vystúpenia Prahe, Viedni a Budapešti, kde sa mala formácia predstaviť tento týždeň.

slovakia

left justify in out

K spomínanej nehode došlo v nedeľu ráno, keď do autobusu s kapelou vrazilo nákladné auto. Pri nehode sa zranilo celkovo trinásť ľudí, z toho najvážnejšie vodič nákladného auta. Členovia skupiny neutrpeli vážne zranenia, no pre istotu ich vzali do nemocnice na pozorovanie. V autobuse s nimi bola aj nemenovaná tehotná žena, tej sa však nič nestalo.

 

Kapela musela následne zrušiť nedeľný koncert v Krakove. Krátko na to prostredníctvom oficiálnej facebookovej stránky oznámila, že ruší aj všetky ostatné európske vystúpenia. "Nástroje sú zničené a viacero ľudí utrpelo zranenia. Nemôžeme teraz ďalej pokračovať v tomto turné. Dúfame, že sa do Európy čoskoro vrátime," uviedol gitarista Ben Weinman.

 

The Dillinger Escape Plan vznikli v roku 1997 po tom, ako sa rozpadla skupina Arcane. V súčasnosti formáciu tvoria okrem spomínaného Weinmana aj Greg Puciato (spev), Kevin Antreassian (gitara), Liam Wilson (basgitara) a Billy Rymer (bicie). Kapela, ktorá sa pri voľbe názvu inšpirovala známym gangstrom Johnom Dillingerom, má na konte šesť štúdioviek - Calculating Infinity (1999), Miss Machine (2004), Ire Works (2007), Option Paralysis (2010), One Of Us Is The Killer (2013) a spomínanú Dissociation. Formácia ohlásila, že tento rok ukončí činnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona