The Chemical Brothers predstavili VIDEO ku skladbe s Beckom

NETKY.SK • 25 Január 2016, 15:40 • 2 min
The Chemical Brothers predstavili VIDEO ku skladbe s Beckom

BRATISLAVA - Anglická elektronická formácia The Chemical Brothers zverejnila videoklip ku skladbe Wide Open, v ktorej hosťuje americký hudobník Beck.

slovakia

left justify in out

O réžiu videa sa postarala dvojica Dom & Nic. Spomínaná skladba pochádza z albumu Born In The Echoes, ktorý The Chemical Brothers vydali vlani v júli.
Formáciu The Chemical Brothers založili v anglickom Manchestri dídžeji a producenti Tom Rowlands a Ed Simons. V júni 1995 vydali debutový album Exit Planet Dust, po ktorom nasledovali štúdiovky Dig Your Own Hole (1997), Surrender (1999), Come With Us (2002), Push The Button (2005), We Are The Night (2007) a Further (2010) a spomínaná Born In The Echoes. Na konte majú tiež soundtrack snímky Hanna (2011) a viacero kompilácií a EP nahrávok. Medzi ich najznámejšie skladby patria Setting Sun (feat. Noel Gallagher), Block Rockin' Beats, Hey Boy Hey Girl, Let Forever Be (feat. Noel Gallagher), It Began In Afrika, Star Guitar či Galvanize (feat. Q-Tip).

 


Štyridsaťpäťročný Beck, vlastným menom Bek David Campbell, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov minulého storočia. Do povedomia sa dostal hitom Loser, ktorý vydal v roku 1993. V tom istom roku uviedol na trh debutový album Golden Feelings. Americký magazín Rolling Stone zaradil jeho štúdiovky Odelay (1996) a Sea Change (2002) medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Zatiaľ naposledy uviedol na trh nahrávku Morning Phase (2014). Držiteľ niekoľkých cien Grammy si v roku 2004 vzal za manželku herečku Marissu Ribisi, s ktorou má syna a dcéru.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona